SRI e peste tot! Conducerea CupruMin a sesizat Poliţia şi SRI privind descoperirea unor fire în pereţii sălii de şedinţe
Conducerea Cupru Min Abrud, societate care deţine 60% din rezervele de cupru ale României, a sesizat Poliţia şi SRI după ce angajaţi ai societăţii au descoperit mai multe fire suspecte ascunse într-unul din pereţii sălii de şedinţe, transmite Agerpres.
Directorul general al Cupru Min, Nicolae Turdean, a declarat, marţi, că angajaţi ai societăţii au descoperit în ultima zi a anului trecut mai multe fire ascunse într-unul din pereţii sălii de şedinţe, imediat fiind solicitată prezenţa Poliţiei din Abrud şi sesizat, de asemenea, şi SRI.
Potrivit lui Turdean, sala de conferinţe a fost sigilată, în prezenţa Poliţiei, încă din 31 decembrie, iar dată fiind perioada sărbătorilor de iarnă doar luni, 4 ianuarie, a fost trimis şi un document oficial în acest sens către IPJ Alba. Contactat de AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, subcomisar Luminiţa Prodan, a declarat că nu face niciun comentariu cu privire la acest posibil caz.
Nicolae Turdean a menţionat că aşteaptă rezultatul anchetei pentru a se vedea dacă este vorba de un sistem de interceptare sau sunt doar nişte simple fire. Potrivit acestuia, în urmă cu doi ani, ''ar fi existat aprobare'' pentru interceptarea discuţiilor purtate aici într-un dosar în care ulterior au fost trimişi în judecată fostul director general al Cupru Min Abrud, Gheorghe Iordache, reprezentantul unei firme ce oferă consultanţă pentru afaceri şi management şi fostul director executiv al APM Alba, Mihaela Mih Dehelean.
Cupru Min, societate aflată sub autoritatea Ministerului Economiei, are ca obiect principal de activitate exploatarea şi livrarea în forme specifice de resurse/rezerve de minereu cuprifer din perimetrul minier Roşia Poieni.
Societatea a trecut în 2012 printr-o procedură de privatizare, care, însă, nu s-a finalizat.
Înfiinţată în 1977, sub denumirea de Sucursala Minieră Abrud, exploatarea are ca obiect principal de activitate extracţia şi prepararea minereurilor cuprifere sărace de la Roşia Poieni. Zăcământul era evaluat la peste un miliard de tone de minereu cu un conţinut mediu de 0,353% cupru şi cu aproximativ 3,9 milioane de tone de metal.