STATUL ISLAMIC face recrutări masive aproape de noi: peste 1.700 de persoane au fost înregimentate

| 22 mar, 13:22

Patru cetățeni ruși a fi fost deportați din Turcia, după ce au încercat să treacă ilegal granița în Siria pentru a se alătura grupării Statul Islamic, afirmă agenția de știri DHA a Turciei, citată de Europa Liberă.

Cei patru ruși ar fi fost reținuți de poliția turcă în apropiere de orașul turcesc de graniță Kilis, și ar fi fost deportați după aceea de pe aeroportul din Istanbul. Nu se cunosc numele celor patru și nici nu se știe din ce republici ale Federașiei Ruse proveneau.

Aleksandr Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate din Rusia - FSB, a spus reporterilor la Wahsington DC luna trecută că FSB crede că aproximativ1.700 de cetățeni ruși luptă cu grupările militante din Siria și Irak.

Citeste si: Cum au sărbătorit ruşii anexarea Crimeei. "Vrem Polonia şi Finlanda"

Bortnikov, care a vorbit în marginea unei conferințe asupra extremismului organizată de administrația Obama, a mai spus că amenințarea care vine din partea grupării Statul Islamic este atît de serioasă încît ar fi foarte posibil ca FSB să ia în calcul schimburi de informații cu Statele Unite.

În decembrie 2014, președintele rus Vladimir Putin a cerut Oranizației Tratatului Securității Colective - CTSO să ia măsuri preventive pentru a combate amenințarea grupării Statul Islamic în Asia Centrală.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mar, 16:33
ionel
LA MULTI ANI
LA MULTI ANI (IN CELULA)iti doresc

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ