Studenții Universității București, scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis
Societatea Studenților Universității București (SSUB) a adresat o scrisoare deschisă președintelui ales Klaus Iohannis cu privire la neregulile şi abuzurile la care studenții sunt supuşi la Universitatea din București.
„Studenții Universitatii din Bucuresti își riscă sănătatatea și chiar viața pentru a veni la facultate. Mii de studenți, cadre didactice și personal auxiliar riscă să facă diverse boli pulmonare din cauza faptului că în afară de centrala pe care o are în dotare, Universitatea nu a luat în considerare niciodată încălzirea electrică. Mai mult decât atât, în sediul din Pitar Moș al Facultății de Limbi Străine şi în sediul de la Piaţa Leu plouă în sălile de curs, temperatura în luna decembrie nedepășind 15 grade. Sălile sunt pline de mucegai și igrasie, iar când plouă apa curge în sălile de curs”, se arată în scrisoare.
„Majoritatea căminelor şi facultăților din Universitatea din București au devenit focare de infecție, bombe cu ceas pentru cei care locuiesc, învață sau lucrează aici. Riscul la care sunt supuși studenții și profesori poate fi fatal”, mai susțin reprezentanții studenților.
Ei se plâng și de taxele de școlarizare mult prea mari, taxa de internat, șoarecii și gândacii nelipsiți din căminele studențești sau băile într-o stare deplorabilă. În plus, liderul SSUB spune că după ce a publicat toate aceste nereguli pe blogul personal, conducerea Universității București a încercat intimidarea lui prin intermediul Comisiei de Etică, fiind amenințat cu exmatricularea.
„Rectorul Universității din București este mai preocupat să participe săptămâni întregi la conferințe internaționale pe banii universității decât să încerce să rezolve nenumăratele probleme și nereguli de la instituția pe care o conduce”, susține George Velcea, președintele SSUB.
Studeții pregătesc o „plimbare” în incinta Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, unde îşi are sediul şi Rectoratul pentru a trage un semnal de alarmă, marți, la orele 15.30, pentru a trage un semnal de alarmă.