Patru din cinci directori generali nu se mai tem de scăderea productivităţii în munca de acasă
Temerile conform cărora munca de acasă afectează productivitatea angajaţilor s-au dovedit nefondate, patru din cinci directori generali aşteptându-se ca work-from-home din cadrul companiilor lor să continue pe termen lung, conform unui raport realizat la nivel global de PwC.
"Directorii generali consideră că au trecut un test critic în ultimele luni și acum sunt pregătiți să valorifice tendințele durabile aduse de COVID-19. Noua normalitate a pus la încercare capacitatea companiilor de a-și desfășura activitățile fără ca angajații să călătorească, fără întâlniri în persoană și alte modalități de lucru ce păreau indispensabile și le-a impus să se adapteze pentru a avea o productivitate comparabilă sau mai mare. Cultura organizațională, specificul afacerii și investițiile în tehnologie au jucat și vor juca un rol foarte important în acest proces, unele activități devenind chiar mai eficiente. Pe viitor ne așteptăm ca multe companii să îmbine munca de la distanță cu cea de la birou", a declarat Ionuț Simion, Country Managing Partner PwC România.
Citeşte şi Peste jumătate din corporatiştii din Bucureşti încă lucrează de acasă
Raportul CEO Panel Survey, realizat în perioada iunie-iulie 2020, arată faptul că doar 26% dintre directori se aşteaptă la scăderea productivităţii în cazul work-from-home, procentaj în scădere faţă de studiul realizat în aprilie, când aproape jumătate dintre cei intervievaţi sunt pesimişti în privinţă capacităţii lucrului de la distanţă, informează Wall-Street.ro.
Tendințele generate de pandemia COVID-19 care vor continua sunt automatizarea, menționată de 76% dintre directorii generali, spațiile de birouri cu puțini angajați (61%), securizarea lanțurilor de aprovizionare (58%), contractele temporare (54%) și siguranța publică (50%).
În ceea ce privește direcția economiei globale în următoarele 12 luni, directorii generali sunt mult mai pesimiști acum decât erau la sfârșitul anului 2019, doar 30% spunând că avansul economic se va îmbunătăți în anul următor.