Suciu: Taxiurile care au autorizaţie vor avea acces la Aeroportul Otopeni indiferent de capacitatea portbagajului
Taxiurile care deţin o autorizaţie vor putea avea acces la Aeroportul "Henri Coandă" indiferent de tipul, forma, volumul sau capacitatea portbagajului acelui mijloc de transport, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, într-un briefing la Palatul Victoria.
Dan Suciu a precizat că Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea unor dispoziţii din Legea 38 din 2003 privind transportul în regim de taxi.
"Se clarifică anumite constrângeri în privinţa transportului în regim de taxi de la Aeroportul Internaţional 'Henri Coandă'. De aici pleacă întreaga discuţie. Exista această problemă la Aeroportul 'Henri Coandă', prezenţa taxiurilor presupunea anumite constrângeri şi anumite elemente legate de capacitatea tehnică a acestor autoturisme", a arătat Dan Suciu.
Potrivit acestuia, noul articol care reglementează transportul cu taxiul la aeroport prevede că "în locurile de aşteptare ale aeroporturilor din raza teritorială a municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov au acces numai taxiurile care deţin autorizaţii emise de autorităţile de autorizare din aceste unităţi administrativ teritoriale".
"Pe scurt, orice taxi care deţine o autorizaţie de acces la aeroport, indiferent de tipul, forma, volumul sau capacitatea portbagajului acelui mijloc de transport, poate avea acces la aeroport. Sperăm să reglementăm în acest fel disfuncţiile care au apărut în ultimele săptămâni legate de transportul cu taxiul din zona aeroportului internaţional Otopeni", a afirmat Dan Suciu.
Purtătorul de cuvânt al Guvernului a spus că un al doilea element important din această ordonanţă prevede definirea Ministerului Transportului ca autoritate competentă pentru încheierea contractelor de servicii publice în domeniul transportului cu metroul şi în acest fel permite Ministerului Transportului să actualizeze anual contractul de servicii publice în domeniul transportului cu metroul.
"Acest lucru este legat şi de faptul că transportul public cu metroul este un serviciu public. A fost necesar pentru a satisface anumite decizii ale Comisii Europene ca urmare a faptului că o linie de metrou este finanţată prin fonduri europene. Sunt anumite constrângeri care presupun definirea acestor termeni şi clarificarea contractului pe care metroul şi Ministerul Transporturilor îl semnează, aşa încât accesarea aceasta să poată avea loc fără nicio problemă, e vorba evident de linia de metrou finanţată prin fonduri europene", a mai spus Dan Suciu.