Klaus Iohannis, luat prin surprindere. GAFA INCREDIBILĂ a preşedintelui în numirea noului şef al DIICOT
Fostul membru al CSM, Adrian Toni Neacșu, scrie pe facebook că cererea președintelui Iohannis adresată CSM pentru a consulta stenogramele audierii propunerii de șef al DIICOT este o gafă.
Neacşu afirmă că presedintele va avea o mare surpriza, intrucat in cadrul CSM nu se mai realizeaza stenogramele sedintelor de Plen sau sectie inca din 2011
"Inteleg ca presedintele Iohannis a cerut stenogramele sedintei Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii din sedinta in care s-a dat avizul pentru propunerea Ministerului Justitiei la DIICOT. Din punct de vedere formal solicitarea este o gafa. Domnul Presedinte o sa aiba o mare surpriza, intrucat in cadrul CSM nu se mai realizeaza stenogramele sedintelor de Plen sau sectie inca din 2011, cand s-a realizat o modificare a Regulamentului CSM. De atunci sedintele se inregistreaza audio/video integral si sunt consemnate, eliptic, intr-un proces verbal. Presedentia putea sa ceara doar inregistrarea sedintei. Probabil cei care au redactat solicitarea Presedentiei au lecturat un Regulament al CSM neactualizat, ceea ce trebuie sa recunoasteti ca este amuzant. Ori asta, ori presedintele isi doreste sa puna aparatul tehnic al CSM la o treaba pentru care nu este calificat:) Totul in Romania se rezuma la stenograme. Art 14 alin 2 din Regulament "Lucrările Plenului şi ale secţiilor se înregistrează şi se consemnează într-un proces-verbal, întocmit de persoana desemnată din cadrul direcţiei prevăzute la alin. (1) şi semnat de preşedinte, vicepreşedinte sau, după caz, de judecătorul ori procurorul care a prezidat şedinţa." Pana in 2011 sedintele nu se inregistrau ci se consemnau in stenograme", scrie Neacşu pe pagina sa de facebook.
CITEŞTE ŞI Klaus Iohannis, SUSPANS în ceea ce priveste şefia DIICOT. Ce PRETENŢII are preşedintele
Ştirile orei
Adrian Toni Neacsu, fost judecator si membru al CSM, a fost condamnat definitiv luni de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an inchisoare cu suspendare, pentru savarsirea infractiunilor de participatie improprie la infractiunea de abuz in serviciu, fals intelectual, participatie improprie la infractiunea de uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, anunta Agerpres. De asemenea, Toni Neacsu a fost obligat sa plateasca 13.136 lei catre Consiliul Superior al Magistraturii.