Tânărul care a provocat ACCIDENTUL MORTAL de pe Lacul Snagov, ALCOOLEMIE URIAŞĂ. Custodele lacului, DECLARAŢII

| 16 iun, 14:08

Potrivit datelor IML, Alexandru Popescu, tânărul care a provocat tragedia de pe Lacul Snagov, în care patru persoane au fost rănite, iar una şi-a pierdut viaţa, avea o alccolemie de 0,85 miligrame alcool în sânge.

 

 

 

Un teribil accident între două ambarcaţiuni s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe Lacul Snagov. Cinci persoane au suferit răni grave, dar doar patru dintre ele au fost internate în spital. În urma impactului extrem de violent, o persoană a căzut în apă şi a fost scoasă după câteva ore de scafandri. Bărbatul era decedat.

Tânărul care a provocat accidentul este fiul celui care a fost patronul Petrolimportexport, Ovidiu Popescu.

Ambarcaţiunile implicate în accident sunt o barcă particulară şi una aparţinând unui restaurant de pe malul lacului. Vinovat pentru producerea teribilului accident este Alexandru Popescu, proprietarul bărcii particulare, care ar fi navigat pe lac cu viteză excesivă, în condiţii de întuneric.

Custodele rezervaţiei Lacul Snagov, Constantin Turmac, a declarat că încearcă de ani de zile limitarea vitezei navelor şi activităţilor de agrement pe lac, în concordanţă cu legislaţia de mediu, dar Ministerul Mediului amână aprobarea planului de management.

Constantin Turmac, preşedintele Fundaţiei Snagov, care a câştigat prin concurs custodia Lacului Snagov - arie naturală protejată - spune că nu poate aplica legislaţia de mediu în zonă, deşi a depus, de doi ani şi jumătate, un plan de management la Ministerul Mediului.

Citeste si: Accidentul MORTAL de pe Lacul Snagov, provocat de un băiat de bani gata

Pe Lacul Snagov circulă ambarcaţiuni de sute de cai putere, care ating şi peste 100 de kilometri la oră, se face schi nautic şi se merge cu ski jet-ul, în zona de protecţie, unde aceste activităţi sunt interzise iar limita de viteză este de 40 km/h, spune Turmac.

În aceeaşi zonă s-a produs accidentul de sâmbătă noapte, când o navă Commander, condusă de tânărul Alexandru Popescu, ar fi intrat cu viteză într-o ambarcaţiune Spat a localului Dolce Vita de pe malul lacului, provocând scufundarea acesteia din urmă, moartea unei persoane şi rănirea altor cinci, o femeie fiind în comă. Nava localului nu ar fi fost semnalizată luminos.

Potrivit lui Turmac, în zona respectivă, în mod curent, se circulă cu viteză şi se practică activităţi de agrement interzise.

„Dacă daţi căutare pe YouTube după " Snagov schi nautic" sau "Snagov ski-jet" vedeţi că sunt sute de filmuleţe în care se încalcă Regulamentul de navigaţie pe lacul Snagov. Sunt sute de contravenţii şi chiar infracţiuni”, explică el.

Regulamentul de navigaţie pe lacul Snagov a fost întocmit în 2003 de Autoritatea Navală Română (ANR), care răspunde de respectarea sa.

Lacul este împărţit în trei zone: zona I, care cuprinde zona dintre extremitatea lacului Tâncăbeşti - pod DN 1 până în dreptul pontonului Oficiului de Căpitănie Snagov, unde viteza maximă de deplasare este de 20 km/oră, zona a II-a, care cuprinde zona dintre pontonul Oficiului de Căpitănie Snagov până la promontoriul Liceul „Mihail Kogălniceanu” Snagov, unde viteza maximă este de 40 km/oră, şi zona a III-a, care cuprinde zona dintre promontoriul Liceul „Mihail Kogălniceanu” Snagov până la extremitatea lacului Siliştea Snagovului - pod deversor, zonă fără limită de viteză şi în care se permite practicarea schiului nautic, mai puţin în zona Complexului Astoria. În zona I şi în zona a II-a este interzisă practicarea schiului nautic.

Potrivit lui Turmac, ANR ar fi trebuit să amplaseze marcaje şi panouri cu limitările de viteză şi celelalte restricţii în 30 - 40 de puncte ale lacului, ceea ce nu s-a întâmplat.

În aria protejată, care se suprapune peste zona a II-a şi o parte din zona I, regulile ar trebui să fie mai drastice, conform legislaţiei de mediu, dar în absenţa unui plan de management aprobat de Ministerul Mediului, Regulamentul de navigaţie nu este modificat.

Citeste si: UPDATE: Accident ŞOCANT pe Lacul Snagov. Bărbatul DISPĂRUT a fost găsit mort VIDEO

Astfel, Fundaţia Snagov s-a adresat ANR punându-i în vedere că regulamentul său trebuie actualizat pentru a corespunde regimului de arie naturală protejată pe care o are Lacul Snagov şi semnalându-i că nici măcar prevederile în vigoare nu sunt respectate.

„La adresa din 12 mai am primit răspuns săptămâna trecută. Nu au făcut nicio referire la faptul că le-am semnalat că trebuie să-şi schimbe regulamentul, iar despre încălcările acestuia au spus că sunt cazuri nerelevante, sporadice. Când sunt sute de filmuleţe pe YouTube”, a spus Turmac.

El a mai precizat că la toate dezbaterile privind proiectul de plan de management al zonei, organizate de fundaţie cu invitarea tuturor autorităţilor interesate, ANR nu s-a prezentat.

Turmac a avut un mandat de custode al ariei naturale protejate în perioada 2007 - 2012 şi a obţinut un nou mandat în decembrie 2014.

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ