Tomac (PMP), după ce extrema dreaptă a câştigat alegerile din Austria: Putem spune ”Adio, Schengen!”

| 30 sep, 18:03

Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, crede că România nu mai are nicio şansă să fie curând membru cu drepturi depline în Schengen, după ce extrema dreaptă a câştigat alegerile parlamentare din Austria.

 

„Putem spune ”Adio, Schengen!” după rezultatul acestui vot, pentru că partidul care critică UE şi e categoric împotriva intrării României în Schengen a câştigat alegerile. Un partid prorus, creat de mişcările extremiste din Austria câştigă alegerile, practic ne taie orice şansă la o viitoare intrare rapidă în Schengen. Asta dovedeşte că strategia acestor decidenţi incapabili să se impună în UE a fost falimentară pentru că noi avem un acord bilateral semnat cu Austria prin care-i dăm puteri depline pentru a decide când şi cum putem intra în Schengen. E clar că acest rezultat al votului ne taie orice speranţă de a ne bucura de un drept pe care l-am câştigat prin intrare în UE. (…) România a avut un instrument la dispoziţie, şi încă-l are, de a acţiona guvernul austriac în justiţia europeană pentru că comite un abuz de putere. N-o face, din calcule pe care doar Iohannis şi Guvernul PSD le ştiu”, a declarat Eugen Tomac, conform b1tv.ro
Tomac a mai ţinut să precizeze că „30% din populaţia Austriei care a participat la vot a dat un vot de susţinere pentru un partid care militează deschis pentru desfiinţarea UE şi pentru o apropiere de Rusia”.
Partidul Austriac al Libertăţii (FPO - extrema dreaptă) a obţinut 29,21% dintre voturi, în urma alegerilor parlamentare care au avut loc duminică în Austria, situându-se pe primul loc, fiind urmat de partidul cancelarului Karl Nehammer, OVP, care a câştigat 26,48% dintre voturi.
Încă de duminică seară, de la anunţarea rezultatelor preliminare, liderii partidelor politice austriece au fost solidari în a respinge ideea formării unei coaliţii cu liderul Partidului Libertăţii (FPO) de extremă-dreapta, Herbert Kickl.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ