Traian Băsescu – frânarul României

| 11 ian, 2014

Efectele sabotajului preşedintelui se vor simţi în buzunarul cetăţenilor, dar mai grav este că afectează relansarea industriei româneşti, prin creşterea costurilor. În final, cei care vor avea de suferit de pe urma jocului meschin făcut de Băsescu sunt cetăţenii.

„Să trăiţi bine!”, celebrul slogan folosit de Traian Băsescu în campania electorală pentru prezidenţiale din 2004 s-a aplicat familiei şi apropiaţilor Preşedintelui şi nu românilor. După 10 ani de mandat, Băsescu nu se poate mândri cu multe lucruri bune făcute pentru ţară, dar se poate lăuda cu faptul că şi-a distrus adversarii politici (vezi cazul Năstase). Acum, în ajun de mandat nu încetează  să continue politica distructivă asupra României prin blocarea legilor venite din partea USL pentru simplu motiv că sunt propuse de adversarii lui politici. Băsescu merge pe gândirea bolnavă „tot ce vine de la adversar trebuie stopat pentru a-i lovi indiferent de costuri”.

Traian Băsescu a respins şi Legea parteneriatului public-privat şi o trimite Parlamentului spre reexaminare, motivând că în Lege „nu sunt definite în mod transparent aspectele ce pot conduce la denunţarea unilaterală a contractului şi nici modul în care se va face înlocuirea partenerului privat”. De fapt, Băsescu a blocat Legea pentru că nu vrea ca Guvernul USL şi autorităţile publice din România să încheie parteneriate cu companii private. Varanul de la Cotroceni nu vrea demararea unor proiecte mari de investiţii. Dacă sub guvernarea PDL (a se înţelege guvernarea Băsescu) nu s-au făcut lucruri bune pentru români, de ce s-ar face sub altă guvernare. Însă tot el va veni, ulterior, să critice Guvernul USL pentru că nu fac proiecte, nu atrag investiţii, nu atrag bani europeni.

Un nou atac al Preşedintelui la adresa dezvoltării României a avut ca obiect blocarea Legii privind vânzarea terenurilor agricole, prin care Guvernul a încercat să oprească acapararea acestor terenuri de către speculanţi. În acest caz, interesul lui Băsescu a fost mai mare decât să lovească în Guvern. Varanul a vrut ca prin blocare acestei legi să apere interesele celor care vor să facă speculă în agricultură (vezi încrengătura cu terenul de la Nana al Ioanei Băsescu). Această mişcare e detaliată într-un articol de pe Obiectiv.info, intitulat „Băsescu apară specula în agricultură”.

Însă cel mai evident atac la adresa românilor şi la buzunarele acestora a fost dat prin respingerea Legii privind acordarea certificatelor verzi. Cum România şi-a atins ţinta de 24% în consumul final brut de energie (ţara noastră are ce a mai generoasă schemă de susţinere a investiţiilor în acest domeniu din întreaga UE), o lege privind reducerea numărului de certificate verzi era mai mult decât necesară, lucru ce ar fi dus la o scădere a facturii la energie.

Efectele sabotajului preşedintelui se vor simţi în buzunarul cetăţenilor, dar mai grav este că afectează relansarea industriei româneşti, prin creşterea costurilor. În final, cei care vor avea de suferit de pe urma jocului meschin făcut de Băsescu sunt cetăţenii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 ian, 2014
CASA Verlag
prostia ca modalitate de comunicare
daca crima organizata aflata la guvernare sau cea care a ocupat parlamentul prin jaf electoral, partea de comunicare nu s-a lasat nici ea mai prejos folosind personaje dubioase precum autorul articolului de mai sus, gadea, ursu sau alte haimanale educate in spiritul securistilor. Afirma cu nerusinarea sefului infractor ca au 70% din locurile din parlament....Minciuna totala. Au scos inainte cu o ora de inchiderea urnelor 38,5% iar pdl avea 31,1%. Dragnea a fraudat atat de masiv alegerile incat Noua Republica care avea deja 5,1%, iat udmr 4,22% sa modifice in aproape 50 de sectii electorale majoritatile. Apoi, pentru ca cifra nu le asigura linistea de care au avut nevoie, au introdus fraudulos peste 1,5 milioane voturi stampilate, falsificand semnaturi, liste si urne intregi cu voturi. Apoi, au facut totul ca prin "redistribuiri" sa-si asigure linistea fraudei parlamentare, siguranta ca PM este ponta.... Astia sunteti voi cei din crima organizata ionescule....
11 ian, 2014
constantin
articol
stefan ionescu esti ridicol. esti nascut din prostie si vrei sa prostesti si pe altii. probabil ca esti crescut la scoala varanului si platit bine pentru ineptiile pe care le debitezi. oare parinbtii tai nu citesc scrierile tala?
11 ian, 2014
ADRIAN
articol penibil
stefan ionescu cel mai prost ziarist cu siguranta e platit de usl
11 ian, 2014
ADRIAN
ARTICOL FOARTE PROST
UN ARTICOL MINCINOS CEL MAI MARE RAU FACUT ROMANILOR E ALEGEREA USL CU TOATE MIZERIILE CARE LE AU FACUT ARTICOL FACUT DE PROPAGANDA USL CE SI SUA SUNT NISTE PROSTI USL FACE LUCRURI BUNE AU UN TUPEU FANTASTIC
11 ian, 2014
Bunicul Ion
Basescu- franarul Romaniei.
Stefan Ionescu. Cred ca esti complet aiurit. Ai incurcat personajele Varanul Voiculescu cu Basescu. Ai incurcat ideile lui Ponta ( am votat impotriva Rosia Montana ca era Basescu pentru) , acum spui ca Base e impotriva a tot ce vine de la USL. Esti in eroare grava daca nu esti platit. Si e pacat , ca esti tanar. Basescu este franarul hotilor de parlamentari care vor sa scoata legi pentru hoti. Chiar nu este clar? Trezeste-te.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ