Traian Băsescu pierde controlul pe Justiție
CSM îi transmite lui Băsescu faptul că în Constituţia României, pe care o invocă ori de câte ori are interesul, nu există niciun articol în care să scrie că preşedintele are voie să pună mâna pe telefon şi să-l ameninţe pe procurorul general, ori de câte ori nu-i convine o decizie a acestuia.
Mandatul lui Băsescu se apropie de final şi la fel putem spune şi despre sistemul ticăloşit construit de acesta în aproape 10 ani. Preşedintele demis al României a pierdut încă o redută în justiţie: postul de conducere a Secţiei I din Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Cu paşi mici dar siguri (Guvern, Parlament, DNA, Procuratura generală), redutele deţinute de Băsescu sunt eliberate una după alta. Concluzia este una singură: Băsescu este de domeniul trecutului.
Privind postul de conducere a Secţiei I din DNA, după retragerea propunerilor iniţiale făcute de Ministerul Justiţiei, presa apropiată de Cotroceni a scris cu litere de-o șchioapă că Ponta a suferit o înfrângere usturătoare în faţa lui Băsescu. De fapt, cel care a pierdut este Băsescu, pentru că Papici, o persoană suspectă că face jocurile Cotroceniului, nu a mai fost repus în funcţie. Noile numiri, făcute cu respectarea tuturor reglementărilor legale şi a cutumelor stabilite de sistemul băsist, a dezarmat total tabăra Băsescu, care s-a văzut pus în ipostaza să accepte decizia Ministerului Justiţiei.
Procurorii Gheorghe Popovici şi Dănuţ Volintiru sunt noile persoane propuse de ministrul Robert Cazanciuc pentru a fi avizate de Consiliul Superior al Magistraturii în funcţiile de şef al Secţiei pentru combaterea corupţiei pentru primul şi adjunct la aceeaşi secţie pentru cel din urmă. Cele două numiri au fost stabilite de comun acord cu şefa DNA Laura Codruţa Koveşi şi sunt percepute de presă ca având o reputaţie bună.
Pierderea unei noi poziţii importante în sistemul băsist l-a iritat enorm pe preşedintele jucător, care a lansat atacuri dure asupra guvernului, dar şi la adresa justiţiei. Aceste atacuri au fost sancţionate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), care a sesizat inspecţia judiciară. Practic CSM îi transmite lui Băsescu faptul că în Constituţia României, pe care o invocă ori de câte ori are interesul, nu există niciun articol în care să scrie că preşedintele are voie să pună mâna pe telefon şi să-l ameninţe pe procurorul general, ori de câte ori nu-i convine o decizie a acestuia.
Toate aceste evenimente reprezintă o dovadă că lucrurile în România încep să revină la normalitate. Justiţia, atât de dragă lui Băsescu şi invocată de acesta în campaniile electorale, se eliberează pas cu pas de sub influenţa varanului de la Cotroceni. De apreciat este că Guvernul iese din logica conflictuală propusă de Băsescu şi se concentrează pe problemele importante ale ţării.
Ştirile orei
Citate din Pop....evident expert si pe justitie...
Jalnica ziaristica...