Transilvania Leasing IFN, avizată pentru listare pe sistemul alternativ al BVB
Comisia de Admitere la Tranzacţionare a emis avizul consultativ favorabil pentru admiterea la tranzacţionare în sectorul Titluri de capital al sistemului alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti a acţiunilor emise de Transilvania Leasing IFN SA Braşov, se arată într-un comunicat al BVB.
Admiterea la tranzacţionare pe baza avizului consultativ favorabil urmează să fie supusă aprobării Consiliului Bursei, în următoarea şedinţă.
Transilvania Leasing IFN SA poate deveni astfel cea de-a doua companie românească, după listarea Pro Vorbas Facility Management Services SA Bucureşti (PVBS) în octombrie 2012, ale cărei acţiuni se vor tranzacţiona în Sectorul Titluri de Capital al sistemului alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti. CAN-ATS a fost creat în anul 2010 pentru a oferi IMM-urilor o alternativă flexibilă şi simplificată de listare şi accesul la finanţare prin mecanismele pieţei de capital, precizează comunicatul citat.
Deţinută în proporţie de 64,32% de SIF Transilvania şi în proporţie de 24,72% de SIF Muntenia, compania a înregistrat profit şi a distribuit dividende în ultimii 3 ani, conform exerciţiilor financiare depuse.
"Este un exemplu foarte bun dat de SIF-uri şi sper că vor continua încurajarea şi a altor companii din portofoliu să se listeze pe piaţa de capital din România", a afirmat Lucian Anghel, preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti.
Cu 16 ani de activitate în domeniul serviciilor de creditare, Transilvania Leasing IFN SA îşi propune ca, pe termen scurt, să emită obligaţiuni prin ofertă publică adresată investitorilor calificaţi, iar pe termen lung, să deruleze o ofertă publică iniţială pentru admiterea pe piaţa reglementată, conform prospectului de admitere la tranzacţionare.
Principalele categorii de servicii financiare oferite de Transilvania Leasing IFN SA sunt leasingul financiar, acordarea de credite, bank assurance şi activităţi de schimb valutar pentru persoanele fizice în legătură cu activitatea de creditare. Clienţii companiei sunt reprezentaţi în proporţie de peste 97 de procente de persoane juridice.