Tribunalul a dispus arestarea preventivă a şoferului care a lovit mortal cinci persoane într-o staţie din Brăila
Tribunalul Brăila a dispus, joi, arestarea preventivă a şoferului care a lovit mortal cinci persoane într-o staţie, pe 4 aprilie, după ce magistraţii Judecătoriei Brăila deciseseră ca şoferul să fie plasat în arest la domiciliu.
Tribunalul Brăila a admis contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila şi a dispus arestarea preventivă a lui Marius Negoiţă, în vârstă de 27 de ani.
Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile, iar poliţiştii urmează să meargă la domiciliul acestuia, unde se află începând de miercuri, când a fost externat din spital, pentru a-l ridica şi a-l duce în arestul IPJ Brăila.
Amintim că rudele celor cinci persoane care au fost lovite mortal pe 4 aprilie de o maşină, în timp ce se aflau într-o staţie de autobuz din municipiul Brăila, au protestat două seri la rând în Piaţa Independenţei, împotriva deciziei instanţei de trimitere în arest la domiciliu a şoferului vinovat de producerea accidentului.
Toţi cei strânşi în Piaţa Independenţei au purtat în piept o fotografie cu ruda pierdută în acest accident de circulaţie şi au cerut să li se facă dreptate şi să nu fie 'muşamalizat' cazul, pornind de la decizia primei instanţe de a-l plasa în arest la domiciliu pe şofer.
Potrivit rezultatelor probelor venite de la Institutul de Medicină Legală Iaşi, Marius Negoiţă nu a consumat droguri în ziua producerii accidentului.
Rezultatele expertizei toxicologice efectuate de IML Iaşi infirmă, astfel, analizele preliminare făcute în ziua accidentului, la Unitatea de Primiri Urgenţe Brăila, care arătau că şoferul consumase droguri. Potrivit specialiştilor, există posibilitatea ca aparatele să fi fost păcălite de faptul că şoferul lua medicamente pentru epilepsie, o boală pe care o ascundea de zece ani.
Medicul de familie Steluţa Nedelcu a declarat, pentru AGERPRES, că Marius Negoiţă i-a ţinut ascuns faptul că are epilepsie, deşi în urmă cu zece ani aceasta a observat că are simptome specifice bolii. Bărbatul s-a prezentat la cabinetul său în anul 2006 cu convulsii specifice epilepticilor, motiv pentru care medicul de familie susţine că i-a dat o trimitere la neurologie pentru investigaţie şi stabilirea unui diagnostic, iar de atunci nu a primit niciun răspuns de la el.
Negoiţă a ascuns că ar avea această boală şi atunci când s-a angajat, în august 2015, ca agent de securitate la societatea "My Security", completând o declaraţie pe proprie răspundere că nu suferă de nicio boală. Potrivit informaţiilor furnizate de administratorul firmei, Mihai Ilaş, actele sale medicale din momentul angajării "au fost în regulă", iar pe perioada cât a fost angajat a fost "liniştit, şi-a văzut de treabă şi nu a creat probleme".
Anchetatorii care se ocupă de acest caz au solicitat documente de la medicul de familie al tânărului, deoarece poliţia nu avea informaţii că Negoiţă suferea de epilepsie.
Marius Negoiţă are permis de conducere de şapte ani, în urmă cu doi ani s-a căsătorit şi de o lună este tatăl unui băieţel.
Persoanele care şi-au pierdut viaţa în accidentul de la Brăila, sunt patru femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 37 şi 41 de ani.
Conform unui comunicat remis de Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în cauză se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.