Udrea vrea să iasă din umbră călcându-l pe Predoiu
Atitudinea ultimilor partizani ai lui Băsescu în PDL este de opoziție surdă la orice inițiativă care nu vine de la Cotroceni, nu reprezintă interesele președintelui și care pot astfel să înfățișeze PDL ca o alternativă politică la pretențiile acestuia. Conflictul, pe care Cătălin Predoiu la moștenit de la Blaga, este iminent.
Odinioară colegi de cabinet și parteneri egali în ceea ce privea simpatia președintelui Băsescu, Elena Udrea și Cătălin Predoiu apar în prezent ca adversari, relația lor răcindu-se pronunțat, deși, aparent, aceștia fac încă parte din același partid politic.
Guvernul alternativ al PDL, în care Cătălin Predoiu s-a autodesemnat premier, are în componenţa sa pe oricine, mai puțin pe Elena Udrea. Și nu este o împărțeală prudentă, de genul ”n-o umbrim pe Udrea, că ea e candidat la Cotroceni”, dovadă stă și faptul că printre miniştrii din umbră se regăsește Monica Macovei, candidat PDL la europarlamentare. Alte nume, nu îndeajuns de notabile conform criticilor acide lansate de Udrea ar fi Gheorghe Ialomiţianu, Andreea Paul, Gheorghe Ştefan şi Lucian Bode. Udrea a și ripostat, în stilul său, ușor eliptic: "Este nevoie de mai multe voci care să facă opoziţie actualului Guvern. De aceea mă bucur că sunt colegi care nu sunt neapărat cunoscuţi în acest guvern, pentru că au o şansă să se afirme"
Spus mai pe șleau: cine sunt și neica-nimeni ăștia, când mă aveți pe mine?! Provocată să explice cum de nu se regăsește în acel guvern și mai ales dacă și-ar dori poziția ocupată de Cătălin Predoiu, Elena Udrea a părut să lase menajamentele la o parte. Nu știe cum s-a ajuns în această situație, dar dacă cineva ignoră valorile tradiționale ale partidului, adică pe Emil Boc și (trimitere indirectă) Elena Udrea, responsabil nu poate fi decât Vasile Blaga. Nu este nimic nou sub soare, din acest punct de vedere. Dreapta de care face amintire destul de des președintele Băsescu, nu pare să împărtășească același set de valori cu domnia sa. Emil Boc, preferatul de odinioară nu este inclus în noile structuri, la fel lipsește și Elena Udrea, de Elena Băsescu nici nu mai facem amintire pentru că recent, PDL-ul condus de Vasile Blaga a precizat că își rezervă locurile de europarlamentari pentru Stolojan și Macovei. În mod evident PDL-ului i-a ajuns abia acum cuțitul electoral de anul trecut la os și nu mai vrea să-și asume pe viitor și alte eșecuri mergând pe mâna lui Băsescu și promovând nume compromise în ochii electoratului. Detaliul cel mai important la aceste critici este însă dezvăluit de europarlamentarul Cristian Preda, comunicarea politică coerentă nefiind unul din atuurile Elenei Udrea. Preda a enunțat miza conflictului, scurt pe doi: un guvern din umbră este o idee bună, păcat că i-a venit lui Vasile Blaga. Regretele enunțate de Preda, cum că guvernul din umbră este “o emanație a grupării Blaga” au și o încărcătură veninoasă, sugerând că PDL nu ar avea unitate, în partid existând și alte facțiuni. Realitatea însă este că dacă dăm la o parte această grupare mai sus amintită, nu mai rămân de inventariat decât două trei voci pro-cotroceniste răzlețite, grosul opozanților lui Blaga părăsind cu ceva timp în urmă partidul liberal-democraților.
Atitudinea ultimilor partizani ai lui Băsescu în PDL este de opoziție surdă la orice inițiativă care nu vine de la Cotroceni, nu reprezintă interesele președintelui și care pot astfel să înfățișeze PDL ca o alternativă politică la pretențiile acestuia. Conflictul, pe care Cătălin Predoiu la moștenit de la Blaga, este iminent. Oricine va fi cel care va conduce pe viitor PDL, va fi nevoit să lichideze aceste focare de rezistență și disidență lăsate de Traian Băsescu în urma sa.
Ştirile orei
fara peiorative,mahalagisme si violenta de limbaj...
deci,se poate si asa...
felicitari...