Umbrele pedeliste visează departe
Pe măsură ce imaginea sa de lider al alternativei PDL la actuala putere a USL va deveni mai puternică, cu atât Cătălin Predoiu riscă să se expună mai tare la atacurile din februarie.
Luni, prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a prezentat în faţa Biroului Permanent Naţional al partidului alternativa sa la guvernul USL. Această mişcare s-a vrut a fi unul din modurile în care PDL-ul încearcă să se prezinte ca principala forţă de opoziţie.
Din nefericire, nu este cazul, toţi cei 16 oameni de pe listă fiind înainte de toate lideri ai partidului şi apropiaţi de actuala conducere, nu profesionişti aşa cum au fost prezentaţi de către domnul Predoiu. În componenţa cabinetului din umbră intră mai multe nume de politicieni consacraţi, precum Monica Macovei, Alexandru Nazare, Gheorghe Ialomiţianu, Claudia Boghicevici sau Sulfina Barbu, dar şi numele noi ca Radu Carp, Marinică Dincă, Alin Tişe, Dragoş Şerban sau Radu F. Alexandru.
O primă observaţie este aceea că mulţi dintre ei au mai făcut parte, chiar dacă nu în funcţii ministeriale, din guvernele Boc şi Ungureanu, cabinete de tristă amintire care au dus România în criză.
O a doua observaţie este legată de declaraţia scandaloasă a lui Predoiu conform căreia actualul executiv este "o inaptocraţie, un guvern de oameni inepţi să ofere soluţii". Rămâne atunci să ne întrebăm la ce anume mai serveşte un guvern de alternativă dacă nu la a oferi soluţii de politici publice? Se pare că domnul Predoiu ne-a oferit deja răspunsul: la nimic, cabinetul său nedevenind altceva decât o mascaradă destinată să păcălească electoratul.
O a treia observaţie este aceea că de pe lista miniştrilor-alternativă lipseşte Vasile Blaga, eternul organizator al partidului. Asta face din fostul ministru de Interne singurul lider de partid din România care nu se pregăteşte nici pentru prezidenţiale, dar nici pentru vreun post în guvern. De aici concluzia pe care orice om înzestrat cu cel mai elementar nivel de logică o poate trage: Vasile Blaga este un bun administrator, un veritabil bulldog al aparatului de partid, dar nu este în niciun caz liderul democrat-liberalilor. Dacă vrem să vedem cine conduce PDL-ul, atunci trebuie să ne uităm la Cătalin Predoiu, care când candidează la preşedinţie, când îşi face guvern.
Pe măsură ce imaginea sa de lider al alternativei PDL la actuala putere a USL va deveni mai puternică, cu atât Cătălin Predoiu riscă să se expună mai tare la atacurile din februarie. Vorbesc, desigur, de Elena Udrea şi acei pedelişti care încă îi mai sunt loiali şi care nu au făcut mutarea la Mişcarea Populară. Pentru a preveni atacurile acestora, Predoiu a încercat să facă o concesie şi a încercat să-i ofere pupilei lui Traian Băsescu şi susţinătorilor săi un os la masa “cabinetului” Predoiu, incluzându-l în lista de miniştri şi pe Lucian Bode. Este o consolare slabă, care cu siguranţă nu-i va oferi prea multă protecţie lui Predouiu.
PDL este un partid care în ultimul an şi jumătate a suferit înfrângere după înfrângere şi de aceea are nevoie să vină cu ceva nou. Din nefericire pentru PDL şi viitorul său, Predoiu şi-a ratat complet însărcinarea, oferind prin lista cabinetului din umbră pe care îl conduce doar o mostră că s-a molipsit de încremenirea în proiect caracteristică de acum formaţiunii democrat liberale.
Ştirile orei
cantautor
nu fac pe avocatul diavolului,insa cati ministri cu probleme penale,incompatibilitati a pierdut cel mai cinstit guvern,cel de azi?
si parca mai bine criticat "la lumina",decat laudat "la racoare"...
Vad ca incepi sa reiei partial argumentarile...din articole mai vechi
cititorii inteleg ,nu le insulta memoria...