Un fost ministru PSD acuză conducerea partidului: Spre ce se îndreaptă PSD?

| 23 feb, 13:52

Constantin Niță, deputat și fost ministru PSD, a explicat, într-un text publicat pe blogul personal, că partidul se confruntă cu o “criză majoră”.

Niță acuză “rezultatul managementului politic promovat de actula conducere, stil care se bazează pe decizii în grup restrâns.”

„Când nu te consulţi cu toţi preşedinţii de organizaţii din judeţ, când forurile de conducere devin arbitrare, când biroul permanent se întruneşte… ocazional etc., este normal să nu mai ai capacitatea de reacţie. Pierzi contactul cu realitatea. Mai mult, în acest fel reuşeşti să transformi un partid de talia PSD într-un colos cu picioarele de lut. Îi iei toată puterea”, scrie Constantin Niță.

Mai mult, Niță acuză și “grupul de laudă al celor 10-15 din jurul conducerii”, care “face mai mult rău decât bine partidului.”

Niță oferă și câteva propuneri, care, consideră el, că ar putea fi de folos:

  1. Consultarea preşedinţilor de organizaţii judeţene cu privire la deciziile majore luate de conducerea centrală a partidului. Am discutat cu mulţi dintre ei şi se plâng că sunt puşi în faţa faptelor/deciziilor îndeplinite fără a li se dea dreptul la opinie.
  2. O strategie şi o echipă de comunicare pentru a păstra contactul cu cetăţenii. PSD are nevoie de o comunicare mult mai eficientă. Alegerile de anul trecut au demonstrat că românii vor măsuri social-democrate, iar PSD trebuie să respecte ceea ce a promis.
  3. Implicarea foştilor membri ai Guvernului Ponta în dezbaterile din cadrul partidului. Realizările Guvernului Ponta au contribuit considerabil la câştigarea alegerilor locale şi parlamentare. Azi prea puţini lideri din acea perioadă mai sunt promovaţi public. Şi cel mai puţin Ponta!
  4. Respectarea forurilor de partid prin convocarea şi consultarea lor la modul real, nu formal.
  5. Încetarea „epurărilor” politice, prin metoda excluderii sau trecerii pe linie moartă a celor care îşi exprimă părerile.
  6. Asumarea politică de către conducerea partidului a persoanelor care ocupă diferite funcţii – parlamentari, miniştri etc. Încă dinaintea alegerilor parlamentare conducerea partidului, în grup extrem de restrâns, a declarat public că propune şi verifică listele de parlamentari. La fel şi înainte de alcătuirea guvernului Grindeanu. Toţi aceştia au fost garantaţi politic de conducere. Stilul ulterior „să plece ministrul X pentru că nu a ieşit bine ce i-am cerut”, nu mulţumeşte şi nici nu păcăleşte pe nimeni. Nici pe membrii PSD şi nici pe cetăţeni.
  7. Încetarea oricăror influenţe ale altor instituţii în partid. Deciziile trebuie să fie strict interne şi, mai ales, asumate. Fiecare trebuie să răspundă pentru erorile făcute, dar să-i fie recunoscute şi meritele.
  8. O nouă platformă program a partidului cu implicarea tuturor.
  9. Un congres extraordinar care să ia în calcul modificarea statutului.
  10. Dezvoltarea unei strategii politice externe, în strânsă colaborare cu actualul guvern, ţinând cont de modificările geopolitice din ultimele luni şi de instabilitatea din regiune.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ