Urna mobilă a făcut primele victime. Două persoane, ARESTATE la domiciliu
Doi dintre cei şapte arestaţi la domiciliu din judeţul Suceava, unul din localitatea Slatina, iar altul din municipiul Rădăuţi, au solicitat urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul de vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale, a declarat prefectul de Suceava, Florin Sinescu.
La primul tur de scrutin patru persoane aflate în arest la domiciliu au solicitat să voteze, două primind aprobarea instanţelor de a se deplasa secţiile de votare arondate, iar alte două au votat cu urna mobilă.
Totodată, prefectul a spus că dintre cei 30 de suspecţi aflaţi în arest preventiv la IPJ Suceava, 26 au solicitat urna mobilă şi au votat. Astfel, toţi cei aflaţi în arest cu drept de vot au dorit să-şi exercite opţiunea de vot, restul fiind minori sau de alte naţionalităţi.
Potrivit prefectului, un număr de 2.343 de suceveni au solicitat urna mobilă pentru a-şi exercita dreptul de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale. Cele mai multe solicitări de urnă mobilă - 1.180 au fost făcute de pacienţi ai unităţilor spitaliceşti din judeţul Suceava, dintre care 410 la Spitalul Judeţean de Urgenţă ''Ştefan cel Mare''.
Numărul pacienţilor de la Spitalul Judeţean Suceava care a solicitat urnă mobilă reprezintă aproximativ 70% dintre bolnavii internaţi, în condiţiile în care dintre cele aproximativ 720 de persoane internate, 100 sunt copii fără drept de vot, la care se adaugă bolnavii din secţiile şi compartimentele de terapie intensivă, aflaţi în imposibilitatea de a-şi exprima opţiunea electorală.