USR cere demisia Vioricăi Dăncilă și a lui Petre Daea: „Prostia nu e o scuză!”

| 26 iul, 11:07

Dan Barna, președintele USR, le-a cerut premierului Viorica Dăncilă și ministrului Petre Daea să-și dea demisia după gafa Priștina-Podgorița, respectiv comparația nepotrivită dintre sacrificarea porcilor cu pestă porcină și uciderea a peste 1,1 milioane de oameni la Auschwitz, conform Digi24.ro.

„A devenit o umilinţă naţională faptul că suntem conduşi de acest Guvern! Lipsa de înţelegere a propriilor cuvinte devine o boală gravă, care pune în pericol imaginea României şi a fiecărui român. Comparaţia făcută de Petre Daea între arderea porcilor bolnavi de pestă africană şi Holocaust, o tragedie soldată cu milioane de victime, este şocantă şi inacceptabilă. Prostia nu e o scuză când eşti prim-ministru sau ministru în Guvernul României. În alte ţări civilizate, după ziua de ieri, prim-ministrul pleca acasă de mână cu ministrul Agriculturii. Nu mai supurtăm această umilinţă de a fi conduşi de oameni care nu-şi înţeleg propriile cuvinte, incompetenţi care duc ţara spre dezastru şi ruşine. USR cere demisia lui Petre Daea şi din nou, a Vioricăi Dăncilă. O vom cere până vor ieşi pe uşa din dos a istoriei ca Guvernul care a dezonorat ţara!”, a scris Barna, pe pagina da Facebook.

Într-o primă reacţie din partea PSD pe marginea gafei făcute de Viorica Dăncilă în Muntenegru, purtătorul de cuvânt Adrian Dobre a declarat la Digi24 că este vorba despre „o gafă serioasă”, care riscă să afecteze relaţiile dintre România şi această ţară.

Priştina este capitala Kosovo, un stat pe care România nu l-a recunoscut.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ