USR: Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al Grupului RENEW, Vlad Voiculescu, coordonator RENEW în domeniul sănătăţii

| 23 iul, 18:48

USR anunţă, marţi, în ce domenii şi cu ce responsabilităţi vor activa europarlamentarii USR, Dan Barna fiind ales vicepreşedinte al Grupului RENEW iar Vlad Voiculescu, coordonator RENEW în domeniul sănătăţii.

Potrivit USR, Barna se va concentra pe relaţia cu Republica Moldova, Ucraina, Balcanii de Vest şi vecinătatea estică a UE, iar Vlad Voiculescu va consilia preşedinţia Grupului RENEW, va nominaliza raportorii pe diverse dosare legislative şi va reprezenta grupul în negocieri cu coordonatorii celorlalte grupuri politice în domeniul sănătăţii.

”Eurodeputaţii USR Dan Barna şi Vlad Voiculescu au câştigat încrederea colegilor din grupul RENEW încă de la debutul celei de-a zecea legislaturi a Parlamentului European. Dan Barna a fost ales vicepreşedinte al Grupului RENEW şi va coordona grupul de lucru ce reuneşte membrii RENEW din comisiile cu atribuţii de politică externă. Mai precis, este vorba despre comisiile (şi subcomisiile) pentru afaceri externe (AFET), apărare (SEDE), comerţ exterior (INTA), dezvoltare (DEVE) şi drepturi fundamentale (DROI). Coordonatorul grupului de lucru are misiunea de a armoniza opiniile membrilor pe dosarele legislative din domeniu şi de a monitoriza activitatea raportorilor. De asemenea, conduce şedinţele coordonatorilor pe domenii ai grupului”, anunţă USR într-un comunicat de presă.
Potrivit USR, ”Dan Barna este membru în Comisia de afaceri externe a Parlamentului European (AFET) şi membru supleant în comisiile pentru comerţ exterior (INTA) şi dezvoltare regională (REGI)”.
”În domeniul afacerilor externe, se va concentra pe relaţia cu Republica Moldova, Ucraina, Balcanii de Vest şi vecinătatea estică a UE. În sectorul dezvoltării regionale, va urmări cu precădere anunţata reformă a fondurilor de coeziune”, arată formaţiunea. USR subliniază că, pe tema aderării României la Schengen şi cu frontierele terestre, Dan Barna a avut deja mai multe discuţii bilaterale cu lideri de instituţii europene pentru ca subiectul să fie reluat cât de repede posibil.
USR mai anunţă că ”Vlad Voiculescu a fost ales coordonator RENEW în domeniul sănătăţii şi din această funcţie va asigura direcţia politică a întregului grup în ceea ce priveşte politicile de sănătate publică”.
”De asemenea, va consilia preşedinţia Grupului RENEW, va nominaliza raportorii pe diverse dosare legislative şi va reprezenta grupul în negocieri cu coordonatorii celorlalte grupuri politice în domeniul sănătăţii”, precizează comunicatul oficial.
”Vlad Voiculescu este membru în Comisia de sănătate a Parlamentului European (SANT) şi membru supleant în comisiile de mediu şi sănătate publică (ENVI), control bugetar (CONT) şi cea de economie şi politică monetară (ECON). În domeniul sănătăţii, următorul mandat al Parlamentului European este unul cu impact major. Printre dosarele legislative importante se regăsesc: cadrul general legislativ al produselor farmaceutice (ce include şi medicamentele pentru copii şi boli rare) şi lista europeană de medicamente esenţiale (critice). Vlad Voiculescu va susţine politici europene care să asigure pacienţilor din UE cât mai rapid accesul egal la tratament în mod egal, indiferent de ţara în care s-au născut sau trăiesc în interiorul UE”, arată USR.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ