USR: Marcel Ciolacu a negociat un eşec pentru România în Comisia Europeană

| 17 sep, 18:31

USR afirmă marţi că premierul Marcel Ciolacu a promis multe, dar a livrat un eşec pentru România în noua Comisie Europeană von der Leyen II, pentru că, în ciuda declaraţiilor pompoase despre negocieri şi influenţa ţării noastre la nivel european, România primeşte un portofoliu fără putere reală: Educaţie, Locuri de muncă şi Drepturi Sociale, domenii în care Uniunea Europeană nu are pârghii concrete de acţiune.

 

”Marcel Ciolacu ne-a vorbit timp de câteva luni de portofolii importante, despre economie şi piaţă internă, dar rezultatul este cel pe care-l vedem cu toţii astăzi: un portofoliu din coada clasamentului ca importanţă, fără impact real. Portofoliul primit de România este unul de consolare, oferit mai degrabă pe criterii geografice şi de populaţie, şi nu pentru merite diplomatice”, arată USR într-un comunicat oficial.
Dan Barna, europarlamentar şi vicepreşedinte ALDE, critică dur Guvernul Ciolacu şi îl acuză pe premier că a eşuat.
”Marcel Ciolacu a eşuat. Am ajuns să gestionăm un portofoliu fără greutate, fără influenţă. E un premiu de consolare. Oricât ar încerca Marcel Ciolacu să îmbrace înfrângerea dintr-o negociere în victorie, anunţul doamnei von der Leyen de astăzi arată câtă putere are Guvernul PSD-PNL în politica europeană şi de câtă apreciere se bucură (sau mai degrabă nu se bucură)”, a spus Barna.
Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu spune că Roxanei Mînzatu nu i-a fost încredinţat un portofoliu economic mare, aşa cum se lăudau domnul Ciolacu şi PSD.
”I-a fost încredinţat, culmea, portofoliul cu domeniile la care România stă cel mai prost. Practic, dacă va face treabă bună, ceea ce îi doresc în mod sincer, doamna Mînzatu va reuşi exact ceea ce domnul Ciolacu şi PSD nu au reuşit - şi de fapt nici nu s-au străduit - în ultimii 30 de ani în România”, susţine Vlad Voiculescu.
Iulian Bulai, deputat şi lider de grup ALDE în Consiliul Europei, afirmă că ”Marcel Ciolacu a arătat încă o dată că nu este respectat în Europa”.
”A adus României un portofoliu slab, fără atribuţii clare. Voi pune întrebări în Comisia pentru afaceri europene pentru a înţelege cum s-au desfăşurat aceste negocieri şi de ce România a fost marginalizată. Ciolacu trebuie să răspundă pentru acest eşec”, subliniază Bulai.
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat marţi că România a obţinut, prin Roxana Mînzatu, poziţia de vicepreşedinte al Comisiei Europene şi unul dintre cele mai importante portofolii – Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale, demografie.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ