USR propune eliminarea impozitului şi a plăţii CASS pentru toate tichetele de la angajatori

| 18 sep, 18:19

Angajaţii ar putea beneficia de mai mulţi bani dacă Parlamentul va adopta o iniţiativă legislativă nou depusă de USR prin care tichetele de masă şi cele de vacanţă nu vor mai fi impozitate şi vor fi scutite de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate.

 

”Creşterea veniturilor angajaţilor prin eliminarea impozitului pe veniturile din bilete de valoare primite de la angajator, precum şi eliminarea contribuţiei sociale pentru aceste bilete va conduce la compensarea altor cheltuieli, majorate în ultima perioadă din cauza Guvernului PSD-PNL. De exemplu, un angajat care beneficiază de tichetele de masă oferite de angajator la valoarea nominală a unui tichet de 20 de lei plăteşte 2 lei/zi, respectiv 40 de lei/lună pentru 20 de zile lucrătoare, această sumă fiind reţinută din salariul angajatului”, arată USR într-un comunicat.
„Tichetele de masă şi tichetele cadou pot fi cheltuite doar în magazinele alimentare în interiorul ţării, tichetele culturale pentru evenimente culturale din România, iar voucherele de vacanţă pentru destinaţii de turism intern. Neimpozitarea lor ar ajuta atât angajaţii, cât şi sectorul cultural, HoReCa şi afacerile autohtone care sunt parteneri în a valorifica aceste tichete. Pe lângă aceste beneficii, economia României ar beneficia de un impuls prin încurajarea consumului intern”, spune senatorul USR Cristi Berea.
Conform iniţiativei legislative depuse de senatorul Cristi Berea, toate biletele de valoare vor avea acelaşi tratament fiscal, inclusiv pentru tichetele de cadou oferite salariaţilor şi cele oferite pentru copiii minori ai acestora, în limitele şi pentru destinaţiile prevăzute în Codul fiscal. USR afirmă că, Iiniţial, biletele de valoare, sub forma bonurilor de masă, a voucherelor de vacanţă, a tichetelor de creşă, a bonurilor cadou sau a tichetelor culturale, au fost venituri neimpozabile, regimul lor fiscal fiind modificat în 2010, când au fost impozitate, iar în acest moment li se aplică şi CASS.
”Deşi sunt considerate venituri impozabile, nicio categorie de bilete de valoare nu este inclusă în baza de calcul a contribuţiilor sociale. Din acest motiv, aceste venituri nu pot fi valorificate la stabilirea pensiei pentru limită de vârstă”, precizează USR.
„Cea mai mare problemă economică a României este sărăcia. Suntem pe locul 2 în Europa la sărăcie, după Bulgaria. Şi pe locul 1 la sărăcie în muncă, adică sărăcie deşi munceşti. Avem problema asta din cauza nivelului foarte ridicat de taxare a muncii. Iar asta, pentru că clasa politică vrea să aibă bugete cât mai mari de cheltuit din pix. De aceea avem taxe mari şi sărăcie multă. Susţin proiectul colegului meu Cristi Berea de reducere a taxelor pentru tichete, pentru că este un pas în direcţia bună”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui, fost ministru USR al Economiei.
Biletele de valoare sunt considerate a fi unul dintre cele mai utile instrumente pentru fidelizarea angajaţilor. La rândul lor, aceştia le apreciază şi le consideră un mijloc util şi simplu de utilizat. Tichetele de masă reprezintă unul dintre cele mai dorite beneficii oferite de angajator, mai afirmă USR.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ