UPDATE Vadim Tudor, urmărit penal pentru fals intelectual, uz de fals şi abuz în serviciu
Europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor s-a prezentat vineri la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat într-un dosar nou privind mai multe deconturi pe care acesta le-ar fi făcut.
UPDATE Corneliu Vadim Tudor a declarat, la ieşirea de la Parchetul instanţei supreme, că a fost pus sub învinuire în cazul unei plângeri făcute de "doamna aproape septuagenară Angela Bălan", care l-a acuzat că ar fi anunţat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a PRM.
"Este o făcătură, bineînţeles, menită să-mi ţină mâinile ocupate. Este doamna aproape septuagenară Angela Bălan, supărată că nu i-am dat ei postul lui Gigi (Gigi Becali, n.r.). Mă dă în judecată Angela Bălan cum că eu aş fi anunţat la Autoritatea Electorală Permanentă că ea nu mai era membră a partidului, şi ea era. Păi nu era, că ea devenise vicepreşedinte la UNPR, deci era «traseistă». Şi când am aflat asta, automat, conform statutului oricărui partid politic din lumea asta, am dat-o afară, care-i problema?", a spus Corneliu Vadim Tudor, citat de Mediafax.
Europarlamentarul a precizat că dosarul ar fi disjuns "din cel al lui Cezar Marin" şi că va aduce probe în apărarea sa.
"Eu am trimis adresă la Autoritatea Electorală Permanentă că nu-i vine ei rândul şi că îi venea colonelului în rezervă Dan Zamfirescu", a adăugat europarlamentarul.
Corneliu Vadim Tudor a fost reclamat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de fostul său asistent Cezar Marin, de la Parlamentul European, care susţine că politicianul i-ar fi încasat salariul, plângerea fiind înregistrată în 5 iulie 2011.
Potrivit lui Cezar Cătălin Marin, Corneliu Vadim Tudor i-ar fi falsificat semnătura pe contractul de muncă depus la Parlamentul European şi pe ştatele de plată, încasând în locul său aproximativ 40.000 euro, reprezentând salariul din perioada august 2009-iunie 2011.
Marin şi-a dat demisia din funcţia de asistent şi a înaintat în 2011 o plângere Parchetului ICCJ, acuzându-l pe Vadim Tudor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
La intrarea în sediul Parchetului, Vadim a spus că nu ştie despre ce este vorba, însă a menţionat că a fost citat în calitate de învinuit.
Europarlamentarul a dat de înţeles că este acuzat de fals şi uz de fals sub semnătură privată şi i-a acuzat pe foştii săi colaboratori că dau declaraţii împotriva sa pentru a obţine diverse beneficii. 'Ce falsuri, ăla este un derbedeu, nenorocitul ăla de şofer, care a fost condamnat definitiv în septembrie 2005 exact pentru ceea ce mă acuză el pe mine, pentru fals şi uz de fals sub semnătură privată. Ăsta - traficant de minore, implicat în dosarul Balerina, numai justiţia din România îl face scăpat, că i se plimbă de un an dosarul de la Poliţie la Parchet, de ce, pentru că este un ciripitor DIICOT şi 'Doi şi-un sfert' - dar până unde poate merge colaborarea justiţiei cu asemenea putregaiuri umane?', a spus Vadim.
El a mai amintit şi de fostul senator PRM Eugen Mihăiescu, un fost apropiat al lui Vadim, care ar fi dat de asemenea declaraţii împotriva sa în acest dosar de la Parchet.
'Eu aud de la avocata mea, Mariana Ştefan, că un fost senator de-al meu, Eugen Mihăiescu, care e supărat şi el că nu l-am făcut parlamentar european. Se bat toţi pentru un post de parlamentar european, eliberat de Gigi Becali. De unde atâtea posturi, să dau la toţi? Nu puteam, avea 75 de ani, acum are mai mult, nu pot să mă duc cu Institutul de Geriatrie în inima Parlamentului European', a mai afirmat Vadim.
Acesta a precizat că nu ştie despre ce fals intelectual este vorba şi că în loc de 'la mulţi ani' de ziua sa, care a fost joi, a primit de la Parchetul General o citaţie de învinuit.
'Să le fie ruşine celor din Parchetul General, lor şi nevestelor la toţi, cum sună un cântec de haiducie, că îmi trimit un cadou otrăvit de ziua mea. Să le fie ruşine şi lui Băsescu, şi lui Ponta că asmut justiţia împotriva mea. Fundamentul politic al acestor şmecherii este acesta: peste o lună intrăm într-un an electoral cu dublă semnificaţie, şi un partid justiţiar şi naţional deranjează', a declarat Vadim.
În legătură cu decizia de joi a Tribunalului Bucureşti care i-a dat câştig de cauză în dosarul privind excluderea din funcţia de conducere a PRM, Vadim a spus că era un triumf aşteptat.
'Numai un răuvoitor nu a vrut să recunoască faptul că şleahta asta de fomişti a lui Funar - Caritas a venit cu multe falsuri, cu semnături false, cu ştampile false. E ca şi cum fiecare dintre voi ar primi în casă un milog, un cerşetor, l-ar omeni, i-ar da de mâncare şi apoi acesta l-ar da afară din casă', a explicat europarlamentarul.
Corneliu Vadim Tudor va rămâne preşedinte al Partidului România Mare, după ce Tribunalul Bucureşti a respins joi cererea de modificare a statutului partidului în urma Consiliului Extraordinar al formaţiunii de la Bucureşti din 15 iunie, când s-a decis demiterea întregii conduceri.