Valorile contemporane ale României
Ei sunt cei cu care ar trebui să ne mândrim, de soarta cărora ar trebui să ne interesăm, despre care ar trebui să citim mai des în presă.
La televizor și în presă suntem bombardați cu tot felul de personaje, de domnișoare, una mai siliconată ca cealaltă, ale căror singure merite sunt faptul că au ieșit în oraș cu vreun fotbalist sau au fost văzute plecând dimineața de la cine știe ce personaj monden. Ei bine, genul acesta de persoane nu vor fi numite niciodată ambasadori ai turismului românesc, titlu primit luni de Simona Halep, Horia Tecău, Alexandru Tomescu, Mihai Covaliu, Anina Ciuciu și Ionuț Budișteanu.
Dacă despre Simona Halep, Mihai Covaliu și Horia Tecău am auzit cu toții, fiind vorba de niște sportivi titrați, la fel și despre Ionuț Budișteanu, tânărul care a impresionat prin câștigarea premiului Gordon E. Moore în valoare de 75000 de dolari la concursul Intel ISEF 2013, una dintre cele mai importante competiții de știință și inginerie pentru liceeni din lume, și care a fost intens promovat de trustul Intact, fiind bursier al Fundației Dan Voiculescu, despre ceilalți e posibil ca lumea să știe mai puțin, sau să fi auzit pentru prima oară despre ei.
Alexandru Tomescu este un tânăr violonist extrem de talentat, care pentru talentul de care a dat dovadă a câștigat de la Statul Român privilegiul de a cânta la vioara Stradivarius care a aparținut maestrului Ion Voicu. Vioara Stradivarius Elder-Voicu 1702, folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, este considerată a fi unul din cele mai bine conservate Stradivariusuri din lume.
Tomescu este autorul unui experiment interesant. Pe 10 aprilie 2009 a concertat, timp de o jumătate de oră, în stația de metrou „Piața Victoriei”, îmbrăcat în haine modeste. Zeci de oameni s-au oprit din drum doar pentru a asculta câteva acorduri ale tânărului artist și pentru a pune o bancnotă în cutia așezată în fața interpretului. Muzicianul a strâns atunci de la călători peste 300 de lei. Numele său este legat și de alte proiecte care au dorit să transmită un mesaj puternic în societate.
Potrivit site-ului său, Tomescu a concertat în săli precum Théâtre des Champs Elysées - Paris, Carnegie Hall - New York sau Metropolitan Arts Centre – Tokio, sub bagheta unor Maeştri precum Valery Gergiev, Kurt Masur sau Christoph Eschenbach.
Dacă despre Alexandru Tomescu e posibil să mai fi auzit lumea, cu siguranță foarte mulți s-au întrebat cine este Anina Ciuciu. Anina este o tânără de etnie romă, în vârstă de 24 de ani, care a copilărit în Craiova, apoi a emigrat cu familia în Franța, unde a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Jean Moulin Lyon 3 și este masterandă în anul II la Sorbona. Este, de asemenea, consilier onorific al premierului Victor Ponta pe problemele romilor și luptă pentru incluziunea socială a rromilor.
Acești tineri sunt o speranță pentru viitorul societății românești, o societate dominată de scandal și vulgar. Ei sunt cei cu care ar trebui să ne mândrim, de soarta cărora ar trebui să ne interesăm, despre care ar trebui să citim mai des în presă. Ei sunt cei care ne fac cinste peste hotare și ne promovează cu mândrie. Își merită pe deplin pașapoartele diplomatice și titlurile primite din partea Guvernului.
Ştirile orei
presedintele spiritual al PC,Varanul,are posturi TV si de radio
guvernul conduce indirect TVR,-urile,implicit si SRR(prin Parlament,unde are majoritate)
aveti posibilitatea sa scrieti despre ei...
nu va mai lamentati,nu fiti ipocriti
nu scrieti despre ei,Sultanescu,Palada si B.Teodorescu nu va platesc pentru asta...
va platesc sa mancati rahat si sa ne spuneti noua cat de mult va place...