Viceprimarul Capitalei: Aproape o jumătate de milion de vehicule intră zilnic în București
Aproape o jumătate de milion de vehicule intră zilnic în București și de aceea nu putem gândi dirijarea traficului doar cu ajutorul agenților de circulație, a declarat, miercuri, în cadrul unui eveniment de specialitate, Dan Darabonț, viceprimarul Municipiului București.
"Sper ca administrația publică din România, din toate unitățile administrativ-teritoriale, să fie capabilă să conștientizeze din ce în ce mai mult importanța conceptului de 'Smart city', de 'Smart solutions'. Administrația publică este un beneficiar, iar provocarea vine din mediul privat, a firmelor. Un proiect european de succes și foarte important pentru comunitatea bucureșteană este stația de tratare a apelor uzate de la Glina. Deci, soluțiile nu se găsesc neapărat în interiorul cetății, în interiorul limitelor administrative ale orașului. Bănuiesc că toți am avut probleme cu traficul înainte de a veni în această locații. Nu am putea să gândim soluționarea traficului numai prin dirijarea traficului cu brigada rutieră, fără să ținem cont aproape o jumătate de milion de vehicule intră în oraș și ele nu se opresc undeva. Până la urmă, cuvântul-cheie este integrarea acestor soluții inteligente', a afirmat Darabonț, citat de Agerpres.
Citeşte şi: S-a decis! El este primarul interimar al Capitalei
Manageri și specialiști din energie, transport, utilități, urbanism sau finanțe, dar și reprezentanți ai autorităților publice centrale și locale participă, miercuri, la prima ediție a evenimentului 'Smart Cities of Romania', care se va desfășura, în perioada 21-22 octombrie 2015, la Universitatea Politehnica din București.
Conceptul 'Orașe inteligente' reprezintă un nou stil de abordare, care oferă creștere durabilă și este creat pentru a încuraja activitățile economice care reduc impactul asupra mediului și îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor.
Printre subiectele de actualitate abordate în cadrul evenimentului sunt: dezvoltarea durabilă și eficiența energetică, securitatea cibernetică și confidențialitatea datelor, rețelele inteligente (de energie, de comunicații, de apa etc.) și sistemele inteligente de transport.