Victor Ponta: Acciza la carburant va merge la autostrada Sibiu - Pitești

| 23 mar, 2014

Victor Ponta a declarat, duminică, că acciza la carburant va ajunge la autostrada Sibiu - Pitești.

"Creștere economică am avut și a fost sănătoasă în 2013 și anul acesta, trendul e la fel. Problema e că noi, cu această creștere economică, am făcut două lucruri: am redus deficitul și ăsta e un lucru pe care cei care vin după noi, îl vor simți. Am redus modul în care ne împrumutăm mai mult decât producem și am pus la pensii, la salarii mici, la profesori rezidenți. Am avut un pic de surplus și l-am împărțit unde era mai mare nevoie. Ce se întâmplă cu acciza...crede cineva că îmi place să măresc acciza? Am două variante: spun dă-o încolo de acciză, dar cât sunt eu prim-ministru, trebuie să facem..de la Cluj la București tot 7 ore o să faceți, de la Nădlac la București, tot 7 o să faceți, nu o să faceți 3. Eu îmi asum supărările de acum și criticile spunându-le că în România faci cu 40% mai mult ca timp din orice loc mergi, avem 30% mai multe accident produse de tiruri care merg în orașe, consumul cu piese de schimb este mai mare cu 30%. Dacă autostrada Pitești - Sibiu va fi 4 miliarde, un miliard îl dă România. Acciza pe un an și jumătate o dau la autostrada Sibiu-Pitești.

Eu îmi asum această critică, spunându-le oamenilor că cineva trebuie să o facă. Dacă vreți autostrăzi, dacă vreți să moară mai puțini în accidente, trebuie să avem acciza. Nu ne ajunge acciza pentru cât avem de pus", a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 mar, 2014
ionel pardos
acciza
D-LE PONTA ACCIZELE LA CARBURANTI NU ADUC NIMIC BUN,ITALIA IN DECURS DE 10-ANI AU BAGAT ACCIZE APROAPE 37-EUROCENT,DAR PRETURILE AU CRESCUT IN 10 ANI APROAPE 70%,NU AU ADUS LOCURI DE MUNCA,CONCEDIERI S-AU FACUT IN CONTINUARE,A CRESCUT SOMAJUL SI RATA INFLATIEI LA CIRCA 7,5%,A CRESCUT PRETUL LA BENZINA SI MOTORINA CU CIRCA 55%,PRETUL LA PAINE CU 12%,PRODUSELE ALIMENTARE CCA.46%..DECI D-LE PONTA NU VEI FACE NICI AUTOSTRAZI,NICI DRUMURI,NICI PODURI,VEI FACE CRIZA PESTE CRIZA ALCEVA NIMIC,DIN CEEA CE SPUI SANT NUMAI POPULISME NIMIC REAL,.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ