Victor Ponta: Am avut niște acuzații pe care mi le mențin la adresa unei doamne deputat fost ministru de la PNL
Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Târgu-Jiu, cu privire la Codul Silvic, că trebuie să existe o colaborare între șeful Executivului, președintele statului și Parlament pentru stoparea fenomenului de defrișare ilegală a pădurilor.
Victor Ponta a afirmat că trebuie să existe condamnări în rândul celor care exploatează sau comercializează în mod ilegal lemn, precizând totodată că miercuri Guvernul intenționează să adopte o ordonanță de urgență prin care să interzică pe termen limitat exportul de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată.
Citeşte şi: DOCUMENTE: Guvernul INTERZICE exportul de lemn timp de 3 luni
"Și președintele, și eu, și Parlamentul putem să colaborăm ca să oprim un fenomen care există de mulți ani în România și anume fenomenul despăduririlor ilegale și al acestei piețe ilegale. Am avut niște acuzații pe care mi le mențin la adresa unei doamne deputat fost ministru de la PNL, care s-a întâlnit cu Schweighofer și promovează în Parlament interesele unei firme private și susțin în continuare acest lucru și am și date în acest sens și le are toată lumea, deja sunt publice. PNL și PDL în loc să se gândească la binele țării se gândesc la binele unor companii private. Asta am spus, nimic altceva, și nici nu-mi schimb poziția, în sensul că miercuri votăm pentru Codul Silvic, în sensul în care astăzi va fi pus pe site ca miercuri să adoptăm ordonanța care interzice exportul de buștean, în sensul în care întărim Garda de Mediu, Jandarmeria Montană și toți cei care au atribuții de combatere, măsuri concrete prin care facem ceva. Că trebuia să facem mai demult, că de ce, uite facem acum. Trebuie să avem condamnări pentru cei care taie ilegal și trafichează ilegal lemn, dacă participăm toți la acest efort, o să avem rezultate", a spus prim-ministrul Ponta, citat de Agerpres.
Premierul a menționat că marile probleme în ceea ce privește exploatarea lemnului nu sunt la Romsilva, ci în cadrul ocoalelor private.
"Și în Gorj suprafețele din ocoale private sunt mult mai mari decât suprafețele de la Romsilva, deoarece în special în instanță judecătorii au retrocedat suprafețe foarte mari pe baza Legii 247 din 2005. Romsilva din ce avea în 2005 a rămas cu o parte mică. Marile probleme nu sunt la Romsilva, ci sunt în ocoalele private și peste tot trebuie respectată legea, peste tot trebuie să fie condiții foarte clare", a mai spus șeful Guvernului.