Victor Ponta: Birourile reunite ale Parlamentului vor numi conducerea interimară a TVR

| 17 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat în exclusivitate la România TV că va da o ordonanţă de urgenţă în şedinţa de guvern, de miercuri, prin care birourile reunite ale Parlamentului să poată alege o conducere interimară a televiziunii publice.

"Nu putem lăsa Televiziunea Publică într-o stare de neclaritate, pentru că Parlamentul nu cred că se va întruni prea curând şi am identificat o soluţie. În şedinţa de guvern, de miercuri, vom da o ordonanţă de urgenţă prin care birourile reunite ale Parlamentului să poată alege o conducere interimară a TVR", a declarat Victor Ponta într-o intervenţie telefonică la România TV.

Este mai uşor să se adune cei 12 membrii şi preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului decât să se strângă cvorumul de peste 500 de parlamentari pentru votarea conducerii TVR, a punctat premierul.

Victor Ponta a precizat că această decizie a luat-o după ce a discutat cu câţiva miniştrii ai cabinetului printre care şi ministrul Chiţoiu, precum şi noul ministru al Culturii, Gigel Ştirbu. "Sunt convins că birourile reunite vor găsi cea mai bună persoană".

Băsescu va trimite bugetul în Parlament

"Am vorbit cu Traian Băsescu şi la CSAT şi la învestirea ministrului de Cultură, Gigel Ştirbu. Mi-a zis că nu promulgă bugetul şi că îl va trimite în Parlament în ultima zi din din cele 20 în care îl poate ţine", a conchis premierul.

Rareş Bogdan, propus de PNL la şefia TVR, a fost respins de Parlament.

Validarea lui Rareş Bogdan, propus de PNL în funcţia de preşedinte director general interimar al TVR, a fost respinsă de Parlament, pentru că nu a fost cvorum, au precizat surse parlamentare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ