Victor Ponta: Cine are succes în mediul universitar merită încurajat să se implice în conducerea ţării
Victor Ponta a declarat miercuri că persoanele care au succes în mediul academic şi cel universitar merită încurajate, şi nu descurajate, pentru a se implica în ceea ce înseamnă conducerea ţării şi reformele care urmează a fi făcute.
Victor Ponta a declarat miercuri la Universitatea Politehnica din Bucureşti că persoanele care au succes în mediul academic şi cel universitar merită încurajate, şi nu descurajate, pentru a se implica în ceea ce înseamnă conducerea ţării şi reformele care urmează a fi făcute.
'Dacă mi-aş dori să mai schimbăm ceva în mod semnificativ este o anumită abordare din ultimii ani, o abordare prin care cei care provin din mediul universitar sunt un fel de duşmani ai poporului şi trebuie scoşi, nu au voie să fie în Parlament, nu au voie să fie în Guvern, nu au voie să fie nicăieri. Domnul academician Giurăscu şi-a dat demisia din Parlament pentru a ocupa o funcţie de conducere în Academia Română şi mă gândeam că în urmă cu mulţi ani atunci când se înfiinţa şi Parlamentul României şi universităţile ideea era să ai cât mai mulţi oameni din mediul universitar care să îţi facă legi bune, care să îţi guverneze bine ţara. Numai noi în ultimii ani am considerat că cel mai important este să le facem dosare de diverse feluri, să îi scoatem la pensie, să nu mai fie nimic, în niciun caz parlamentari, în niciun caz miniştri, în niciun caz în funcţii din care să decidă ceva bun pentru România', a afirmat Ponta, citat de Agerpres.
Premierul a apreciat acest lucru ca fiind 'mai mult decât o mare nedreptate'.
'Este o mare greşeală şi mi-aş dori foarte mult să găsim o soluţie prin care cei care au merite în mediul universitar, care au merite în mediul academic şi care mai şi vor, nu ştiu de ce, în ciuda a tot ceea ce li s-a întâmplat să se implice în viaţa societăţii, să îi recompensăm şi să le mulţumim pentru asta. Îmi doresc foarte mult să îndreptăm această greşeală şi mi-aş dori cât mai mulţi din reprezentanţii de seamă ai mediului universitar să fie de acord să se implice, să îşi consume din timpul pe care oricum nu prea îl au pentru a ne sprijini pe noi cei care nu avem experienţa academică necesară pentru a schimba în bine. Cred că de fapt cine are succes în mediul universitar merită încurajat, şi nu descurajat, să se implice în ceea ce înseamnă conducerea ţării şi reformele pe care le avem să le facem', a spus şeful Guvernului.
El şi-a manifestat convingerea că pentru acest lucru vor fi găsite soluţii legale.
'Sunt convins că reuşim şi găsim şi soluţiile legale pentru a nu fi acuzaţi de cine ştie ce lucruri pe care în niciun caz nu dorim să le facem. (...) Foarte mulţi profesori nu doar doamna Andronescu au avut procese pe care le-au câştigat dar mai bine ar fi fost să nu le aibă, nu să le aibă ani de zile şi să le câştige după aceea în final. M-am referit la foarte mulţi profesori şi cadre didactice care au fost obligaţi în diverse situaţii şi când este vorba de drepturi salariale şi când este vorba de incompatibilităţi să meargă în instanţă şi să îşi câştige acolo dreptatea. Bine era să nu fie cazul să îi trimitem în instanţă', a spus Ponta.
În ceea ce priveşte bacalaureatul, premierul a declarat că anul trecut acest examen naţional a fost organizat bine.
'Anul trecut a fost bine organizat, nu au fost contestaţii. Eu m-am referit la faptul că nu au prea fost ştiri, înseamnă că nu au fost probleme', a susţinut Victor Ponta, precizând că fraudele trebuie pedepsite. 'Asemenea lucruri sunt de pedepsit şi trebuie să încercăm să nu mai existe asemenea situaţii', a mai afirmat Ponta.
Premierul Victor Ponta a efectuat miercuri o vizită la Universitatea Politehnică din Bucureşti, unde se derulează proiectul CAMPUS - Centrul de Cercetări Avansate pentru Materiale, Produse şi Procese Inovative.