Virgil Musta avertizează după număr record de pacienţi la ATI: Medicii vor trebui să decidă pe cine tratează

| 26 aug, 19:23

Virgil Musta, şeful secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului "Victor Babeş" din Timişoara, avertizează că în ritmul actual de creştere a numărului de pacienţi bolnavi de coronavirus internaţi în secţiile de Terapie Intensivă medicii vor fi puşi în faţa situaţiei de a alege ce pacient să trateze.

"Numărul de pacienți noi oscilează între 1.200 și 1.400 pe zi. În spital, pacienții se internează și se externează în ritm rapid. Însă la nivelul secțiilor ATI acest lucru nu funcționează. Pentru un pacient internat la ATI, perioada de internare este de cel puțin două săptămâni", a explicat dr. Virgil Musta pentru Digi24 de ce crește numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă.

Citeşte şi Coronavirusul se transmite mai greu în România: Un bolnav infectează doar un singur om mai departe

Conform ultimei statistici raportate de Grupul de Comunicare Strategică, în spitalele din România se află 502 pacienţi la ATI, în condiţiile în care paturile de Terapie Intenstivă din cadrul spitalelor suport COVID este de doar 850.

"Dacă umărul lor continuă să crească, numărul paturilor ATI pentru pacienții Covid, va deveni insuficient și, atunci, medicii vor fi puși în situația să aleagă ce pacienți tratează. S-ar putea să nu putem interna unde au nevoie de ventilație mecanică și acei pacienti s-ar putea să nu supraviețuiască. Problema rămâne la pacienții critici și la secțiile ATI”, a mai spus medicul Virgil Musta.

Citeşte şi Sfaturile doctorului Musta pentru reluarea cursurilor din toamnă: Părinţii au un rol esenţial

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ