Adrian Papahagi pune cruce proiectului Mişcarea Populară
Adrian Papahagi Mişcarea Populară. Gestul lui Adrian Papahagi poate fi interpretat şi în altă cheie, potrivit proverbului - şobolanii părăsesc primii corabia care se scufundă.
Adrian Papahagi Mişcarea Populară. Bătrânul lup de mare a rămas cu corabia aproape goală. Eşecul răsunător al PMP de la europarlamentare produce încă manifestări neplăcute în interiorul echipajului. Ultima victimă, Adrian Papahagi, unul din liderii “reformişti”, spune a doua oară adio. Papahagi a mai renunţat o dată la PMP înainte de scrutinul din luna mai, când s-a autosuspendat din toate funcţiile de partid. Scorul ruşinos obţinut la alegeri şi obsesia ideologului şef de la Cotroceni de a miza în continuare pe Elena Udrea, o inconştienţă în actualul context politic, l-au determinat pe liderul de la Cluj să-şi exprime vocal remuşcările - “Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP… Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut ţară şi televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am minţit”.
Citeşte şi: Adrian Papahagi despre Elena Udrea: O consider un produs periculos
Adrian Papahagi Mişcarea Populară. Papahagi o arată cu degetul pe Udrea, pe care o califică drept groparul Mişcării Populare şi nu greşeşte, cu menţiunea că aceasta are girul lui Traian Băsescu, preşedintele este singurul care vede în vestita blondă un politician de succes… cu potenţial. Preşedintele PMP se poate lauda cu două mandate de eurodeputat şi un scor de 6%, aproape zero dacă punem în balanţă eforturile umane, logistice şi financiare asigurate cu sprijinul Cotrocenilor. Puţin, în condiţiile în care se bucură de aportul a aproape 20 de aleşi şi mai mulţi baroni locali cu greutate printre care Gheorghe Ştefan Pinalti sau Emil Boc, acesta nu a părăsit încă PDL pentru a nu-şi pierde mandatul de primar. În altă ordine de idei, parlamentarii racolaţi, dar şi liderii locali, au răspuns prezent la ordinul direct al preşedintelui - cel mai activ popular din campanie.
Două concluzii incontestabile se trag de aici. Prima - aşa-zisul bazin electoral rămas fidel şefului statului a secat definitiv, iar scandalul Mircea Băsescu - Bercea Mondial a făcut să crescă şi iarba - votanţii acestuia fie au migrat spre alte zone din dreapta, fie au spus pas clasei politice pe perioadă nedeterminată. A doua - proiectul Mişcarea Populară reprezintă altceva decât o Fata Morgana cu care preşedintele a încercat pentru ultima oară să intoxice spaţiul public. Spoiala dată acestei formaţiuni, gen PMP - un partid modern, de centru-dreapta, al clasei de mijloc sau partidul oamenilor vredinci şi cinstiţi şamd, a căzut la prima furtună mai puternică.
Citeşte şi: MRU o desființează pe Elena Udrea!
Limbajul dublu pe care îl promovează actuala conducere faţă de grupul intelectualilor a provocat şi plecarea lui Teodor Baconschi. Fostul ministru de Externe a fost exilat pe lista pentru Parlamentul European, iar la alegerile interne a pierdut competiţia pentru un post de vicepreşedinte. Baconschi, declara după congres că intelectualii din partid au fost marginalizaţi, după reţeta PDL, iar preşedintele Băsescu a decis ca urmaşul său politic să fie Udrea.
Gestul lui Papahagi mai poate fi interpretat şi în altă cheie, potrivit proverbului - şobolanii părăsesc primii corabia care se scufundă. Nu ar fi deloc suprizinzator să-l vedem pe acest moralist cântând în viitor la altă masă, mai ales acum când uşa a fost deschisă de prietenul Mihai Răzvan Ungureanu, care a trecut cu Forţa şi peste noapte la PDL.
Ştirile orei
la final dati de inteles ca Papahagi ar fi putintel cam oportunist?
adica "sobolan" pe corabia pe cale sa se scufunde?
pai asta nu prea ar fi de lauda pentru el,nici de criticat pentru Udrea
uite cum femeile se ajuta intre ele...
apropo,ce mai face B.Teodorescu,mai tine dieta?