Astrid Fodor, viceprimarul Sibiului, despre procesul lui Iohannis de la ÎCCJ:Sunt sigură că se termină cu bine

| 25 sep, 2014

Înlocuitoarea lui Klaus Iohannis de la Primăria Municipiului Sibiu, viceprimarul Astrid Fodor, a declarat joi că este sigură că decizia finală a curţii supreme în cazul edilului sibian va fi favorabilă acestuia, pentru că 'nu s-a încălcat nicio dispoziţie legală'.

Întrebată cum crede că se va termina procesul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a liderului PNL, viceprimarul Astrid Fodor, membră a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), a răspuns: 'Sunt sigură că se termină cu bine, pentru că nu s-a încălcat nicio dispoziţie legală. Noi vorbim de un operator regional, nu de un operator local şi în aceste condiţii nu are cum să se termine altfel decât bine'.

În ceea ce priveşte activitatea Primăriei Sibiu, în absenţa primarului care şi-a luat concediu pentru a-şi face campania electorală pentru prezidenţiale, viceprimarul Astrid Fodor spune că toate lucrurile merg perfect şi că ea are o misiune uşoară, pentru că nu face altceva decât pune în practică ceea ce a gândit Klaus Iohannis. 'Toate sunt perfect organizate, noi nu facem altceva decât ducem mai departe ceea ce a implementat domnul primar. Activitatea Primăriei Sibiu nu este în niciun fel afectată de faptul că domnul primar este în concediu', a afirmat viceprimarul Astrid Fodor.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat joi pentru 30 septembrie dezbaterile pe admisibilitatea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate în procesul de incompatibilitate al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis. Magistraţii ar fi trebuit joi să analizeze, într-o şedinţă care nu este publică, o chestiune de procedură, respectiv raportul asupra admisibilităţii în principiu a recursului ANI, însă această analiză a fost amânată pentru 30 septembrie. Dacă recursul ANI va fi declarat admisibil în principiu, magistraţii vor stabili apoi un alt termen pentru judecarea pe fond a dosarului.

Citeşte şi: Magistraţii au AMÂNAT procesul lui Klaus Iohannis pentru 30 septembrie

Procesul lui Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate. ANI a făcut recurs, însă dosarul a întârziat foarte mult, ceea ce l-a determinat pe preşedintele Agenţiei, Horia Georgescu, să trimită recent conducerii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie o cerere prin care solicita acestei instanţe să stabilească un prim termen în vederea judecării urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilităţile de tip 'RAJA', printre care şi cel al lui Iohannis.

'Avem în vedere faptul că emiterea unor decizii prin care să se soluţioneze litigiile ce au ca obiect incompatibilităţile de tip 'RAJA' prezintă o importanţă deosebită, dat fiind faptul că, în prezent, din punctul de vedere al ANI, în toate aceste situaţii exercitarea atribuţiilor efective, corespunzătoare prerogativelor de putere publică, nu este una conformă cu legea şi cu valorile statului de drept. De altfel, această problemă de drept a suscitat o dezbatere amplă şi la nivelul opiniei publice şi a factorilor politici, generând controverse, subminând astfel aplicarea legii din perspectiva existenţei stărilor de incompatibilitate care în fapt previn conflicte de interese, factor determinant în fraudarea banilor publici', se arăta în solicitarea ANI.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA. 'În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Klaus Iohannis se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine, simultan, atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu (începând cu 30.04.2009 şi până în prezent) şi SC Pieţe SA (începând cu 05.08.2010 şi până în prezent), încălcând dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003', declara ANI.

Citeşte şi: ANI ca ANI, dar tot casele rămân problema numărul 1 a lui Iohannis

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ