Fereşte-te de alimentele care conţin ACEŞTI COLORANŢI. Te poţi îmbolnăvi grav

| 14 ian, 2014

Multi coloranti naturali folositi in trecut in industria alimentara au fost interzisi de autoritati, din pricina toxicitatii lor despre care se discuta aprins in secolul XX. De atunci, companiile au inceput sa ii inlocuiasca treptat cu coloranti artificiali. Din pacate, acestia din urma vin cu propriul lor set de probleme.

Colorantul alimentar albastru aprins

Folosit deseori pentru fabricarea produselor de patiserie cu umpluturi din fructe de padure, a bomboanelor, cocktailurilor si iaurturilor aromate, colorantul alimentar albastru aprins poate provoca anomalii cromozomiale.

Din acest motiv, colorantul alimentar albastru a fost interzis in Franta, Finlanda, Anglia, Norvegia si, cel mai recent, in Suedia.

Colorantul alimentar albastru indigo

Colorantul alimentar albastru indigo poate creste riscul dezvoltarii tumorilor cerebrale, regasindu-se cel mai des in dulciuri, băuturi răcoritoare, bauturi alcoolice (specialitati) si in hrana pentru animale. Acest colorant artificial a fost interzis, momentan, doar in Norvegia.

Colorantul alimentar rosu-oranj

In mod surprinzator, unii comercianti de portocale incearca sa pacaleasca ochiul cumparatorilor, injectand coaja acestor citrice cu un colorant rosu-oranj. Acesta imbunatateste aspectul fructelor, insa predispune totodata la tumori ale vezicii urinare. Din acest motiv, colorantul in cauza a fost deja interzis in Statele Unite ale Americii, in industria de procesare a alimentelor.

Colorantul alimentar verde-smarald

Interzis in multe comunitati europene economice, colorantul alimentar verde-smarald creste riscul de cancer al vezicii urinare si se regaseste cel mai frecvent in bauturi alcoolice si nonalcoolice, dulciuri, inghetata si cosmetice.

Colorantul alimentar rosu-caramiziu

Cel mai utilizat si consumat colorant alimentar artificial este rosul-caramiziu, care creste predispozitia la anomalii cromozomiale, hiperactivitate si ADHD sau dezvoltarea limfoamelor. Din pricina pericolelor pe care le ridica pentru sanatate, a fost interzis in industria de procesare a alimentelor din Statele Unite ale Americii.

Colorantul alimentar rosu-caramiziu se regaseste in produsele de patiserie, dulciuri, bauturi si conserve.

Colorantul alimentar rosu-eritrosina

Un alt colorant artificial intens folosit, rosul-eritrosina a fost si el asociat cu numeroase riscuri pentru sanatate efecte negative la nivel comportamental si neurochimical, anomalii cromozomiale si cresterea predispozitiei la dezvoltarea tumorilor tiroidiene.

Colorantul rosu-eritrosina se gaseste frecvent in produsele de patiserie, dulciuri, mezeluri si fructe. Administratia pentru Alimente si Medicamente a incercat sa interzica utilizarea acestui colorant artificial in SUA, fara niciun succes pana in prezent.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mai, 01:56
ahobaravukofe
More diuretic behavioral intoxicating session, attention universe.
http://slkjfdf.net/ - Aqugel Usihisai amg.uavn.obiectiv.info.phy.xn http://slkjfdf.net/
25 mai, 01:41
axuzosii
On abuse, bortezomib wreckage; worms port-wine price.
http://slkjfdf.net/ - Omizguke Upizoa mra.kkdx.obiectiv.info.rdz.lg http://slkjfdf.net/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ