Băsescu visează România cu opțiuni de Dreapta
“Las moștenire o țară care are opțiuni de dreapta” – asta a înțeles Traian Băsescu din votul de duminică, după 10 ani în care dreapta sau stânga nu au fost palmele cu care își lovea adversarii politici.
În discursul rostit la Curtea Constițională cu ocazia ceremoniei de validare a președintelui ales Klaus Iohannis, Traian Băsescu a făcut afirmația de mai sus, din care se pot trage o mulțime de concluzii, mai puțin cea intenționată de președinte, și anume că românii ar avea înclinații ideologice de dreapta.
Iohannis a moștenit România lui Băsescu. Este pentru prima dată când Băsescu vorbește cu subiect și predicat, într-un context oficial, despre posteritatea sa. Ceea ce presa a spus cu mult timp înainte, faptul că Iohannis este urmașul lui Băsescu, e confirmat acum de acesta cu zâmbetul de buze la CCR.
Citeşte şi: Vrea Iohannis să continue modelul Băsescu de raportare la electorat?
Traian Băsescu a fost ales în 2004 din partea Alianței Dreptate și Adevăr, fiind membru al Partidului Democrat, formațiune care făcea parte din Internaționala Socialistă la momentul respectiv. Băsescu nu a fost niciodată într-un partid de dreapta sau centru-dreapta, nici la conducere, nici ca simplu membru, iar afiliația sa cu ideologia dreptei a fost una construită exclusiv din vorbe.
În 2009, la depunerea jurământului de către primul Guvern Boc, alcătuit din PDL și PSD, Băsescu era încântat: “În sfârşit, îmi văd visul cu ochii”. O coaliție stânga-dreapta era un “vis” pentru Băsescu la sfârșitul primului mandat, iar acum acesta abia dacă mai recunoaște că a fost vreodată de stânga, deși doar de stânga a fost.
Un lucru să fie clar: România nu are opțiuni de dreapta sau de stânga, pentru că, la scară mare, românii nu cunosc îndeajuns de bine diferențele ideologice dintre socialism și liberalism, sau dintre un stat social și un stat minimal.
Citeşte şi: Băsescu, primele declarații la ceremonia de validare a lui Iohannis: "Mă bucur că a venit și ziua asta..."
Alegerile prezidențiale nu sunt un indicator pentru preferințele ideologice ale electoratului. Parlamentarele erau, pe vremuri, atunci când legislativul era ales prin vot proporțional de listă, dar prezidențialele în niciun caz. Alegerea președintelui se face printr-un vot emoțional, puternic personalizat și doar un diletant ar presupune că cei aproape 2 milioane de alegători care nu s-au prezentat decât în turul II ar avea o opțiune ideologică clară sau că factorul ideologic ar fi fost decisiv în stabilirea rezultatului.
Atât timp cât nu vom renunța la ‘votul negativ’, să punem ștampila pentru ceva, nu împotriva cuiva, nu vom avea cum să știm cu adevărat către ce înclină electoratul din punct de vedere ideologic. Dar mai este de făcut multă educație politică și civică până atunci...
Ştirile orei
D-le Andrei Pop, in tara noastra sunt mai multi anti-PSD-isti decat PSD-isti si asta a fost permanent problema PSD-ului. Lasaţi treaba cu dezorietarea de stânga-dreapta a României! Peste jumătate din alegători au votat ALTCEVA decât totalitarism de tip bolsevic, demagogie tipica stângii, baroni mari social-democrati cu ROLEXURI pâna la coate si mentinând populatia la foame si la mâna guvernului.
Votantii anti-PSD sunt STRUCTURALI, inca de prin 1990, dar asta nu o stiti deoarece se pare ca v-ati nascut ieri!...
E posibil ca România sa nu aiba inca optiuni doctrinare dar nici nu voteaza cu o "ideologie" bazata pe minciuni, falsuri, furturi si apararea coruptiei.
Cele 2 milioane de alegători suplimentari in mod sigur nu îsi doresc STÂNGA... Si nici sa fie deposedati de rezultatele muncii lor in folosul unei conduceri care strânge produsul cu patru mâini si il distribuie apoi asistatilor si aparatului de stat, pentru a fi votati la urmatoarele alegeri.
În mod sigur ei doresc prosperitate din munca proprie si nu subventii la incalzire si firimituri electorale: ulei - zahar - faina PLUS o găleata de plastic si o hârtiuta cu portretul colorat al vreunui socialist impostor si mincinos...
La "stânga politica" vedem numai oameni... nu bogati, ci PUTRED de bogati, deghizati in social-democrati. Chiar aşa de uşor vă lăsaţi înşelat??!! Sau chiar aşa de uşor doriţi să ne manipulaţi? Ei îsi expun "idealuri" politice mincinoase, demagogice, pe care nu le cred nici ei, fiind exponenti permanenti ai fraudei, propagandei mincinoase si ai diversiunii de stat.
Asa au facut Lenin si Stalin pentru a-i înşela pe proletarii înfometati, pentru a instaura apoi dictaturi ucigase. Socialismul lor a adus atâtea
samavolnicii, a dus atâtea ţări cu oiştea in gard! - Ce mai vreti ??!!! Aici nu e vorba de idealuri, ca NU urma sa se voteze o guvernare, un legislativ, ci O PERSOANA, un SEF DE STAT care sa ne REPREZINTE. Evitându-l pe Impostor, majoritatea a ales DREAPTA - corectă cu valoarea, cu performanţa, cu meritul, cu legalitatea şi consecvenţa. Aşa-i că v-am făcut să râdeţi?!
Victor Viorel Mitoman Ponta, acest individ macabru, VĂ REPREZINTĂ?! În comparaţie cu el, însă, orice altceva reprezintă DREAPTA -- nu un Robin Hood care ia ce au muncit unii şi dă la alţii... de obicei luând de la STAT şi dând... cui?! Celor care au CONTRACTE CU STATUL sau unei mase de asistati!
Fraudarea votului in teritoriu, incercarea de a bloca acest drept fundamental nu sunt diferente de opinie, sunt fapte pedepsite de lege. La fel si impiedicarea anchetarii unor parlamentari sau deturnarea banilor publici. Sprijinirea unor astfel de oameni este tradare de tara, nu diferenta de opinie.
Personal aş fi votat si pentru PISICA mea în locul unui impostor duplicitar si hoţ mincinos, un
Ponta va trebui sa plece cu toti golani si fufele lui din guvern cu cit mai repede cu atit mai bine