Cum uită Macovei de Băsescu de fiecare dată când „trebuie”
Monica Macovei ar trebui considerată etalon pentru ipocrizie. Nu m-ar mira ca în curând să vorbim despre ipocrizia politicienilor comparându-i cu Macovei.
„Este la fel de ipocrit ca Macovei” sau „totuși nu este la fel de ipocrit ca Macovei” ar trebui să fie expresii care să intre în vocabularul fiecăruia dintre noi, atunci când vorbim despre politicieni. Atenție însă, nimeni până acum nu s-a dovedit a fi mai ipocrit decât Macovei; poate doar Traian Băsescu.
De ce spun asta? Pentru că începând cu acuzațiile din Parlamentul European, că la referendumul din 2012 au fost furate 2 milioane de voturi, și terminând cu acuzațiile la adresa lui Ponta (care la Revoluție avea 17 ani) că ar fi comunist, venite din partea unei persoane care a fost procuror în vremea comunismului, Macovei a demonstrat că pur și simplu nimic din ceea ce spune nu poate fi luat în serios.
Ultima năzbâtie a doamnei Macovei este legată de anchetarea Alinei Bica într-un dosar cu un prejudiciu cu multe zerouri, în euro. S-a trezit deodată Macovei să dea vina pe Victor Ponta, care, în calitate de prim-ministru, ar fi propus-o pe Alina Bica la șefia DIICOT, odată cu Tiberiu Nițu ca procuror general și Codruța Kovesi ca șefă a DNA. Ce a spus Macovei? Că Ponta, în calitate de premier, putea avea acces la informații de la serviciile secrete și ar fi putut să împiedice numirea Alinei Bica la șefia DIICOT. Păi nu este Macovei cea care, atunci când era ministru al Justiției, a desființat SIPA pentru că spiona procurori? Totodată, de ce Ponta și nu Băsescu? Pentru că până la urmă Ponta a propus-o pe Bica la insistețele lui Băsescu, mai mult, nu Ponta este cel care a numit-o în funcție pe Bica, ci Băsescu. Asta ca să nu mai spunem că numirea ei a fost validată de CSM.
Citeşte şi: Din culisele regimului Băsescu. Mentalitățile anti-democratice ale lui Macovei au ieşit la suprafaţă
Vă mai aduceți probabil aminte scandalul referitor la numirea noilor procurori, care s-a întins pe câteva luni, de la finalul lui 2012 și până în aprilie 2013, când Băsescu a refuzat propunerile Monei Pivniceru și a ajuns într-un final la un consens cu Ponta, care în aprilie 2013 era ministru interimar la Justiție. De ce nu zice Macovei nimic de Băsescu? Până la urmă, președintele ne-a arătat de nenumărate ori că este cel mai bine informat cetățean al țării. Cum le știa el pe toate, de la problemele referitoare la privatizarea CFR Marfă, la posibile fapte de corupție în ceea ce privește autostrada Comarnic-Brașov, și, ca să nu uităm, deja intrată în legendă, celebra replică „nu e bine domnule chestor!”. Păi și atunci, oare nu știa Băsescu de problemele Alinei Bica? Cum să nu știe, când o parte din banii pe care aceasta i-a sifonat au ajuns în conturile lui Dorin Cocoș, sponsor al lui Băsescu și soț la acea vreme al Elenei Udrea. Să fim serioși.
Macovei dă dovadă de o memorie selectivă. Nu o interesează că Băsescu a blocat timp de câteva luni numirile noilor procurori, pentru că nu erau persoanele „care trebuie”, nu contează că președintele a avut ultimul cuvânt în cazul acestor numiri și că dacă o mai tărăgăna mult, pachetele ar fi fost blocate, deoarece noile numiri au fost făcute în ultima zi în care expirau interimatele ș-așa prelungite ale lui Kovesi și Morar, toate acestea sunt detalii pentru Macovei. Adevăratul vinovat este Ponta. De ce? Pentru că în continuare el este dușmanul politic al lui Traian Băsescu, cel care trebuie înlăturat de la șefia Guvernului pentru ca gașca veselă de la Palatul Cotroceni să se întoarcă la butoane.
Ştirile orei
"Este nepermis pentru un partid în 2014 să nu aibă o comunicare constantă foarte bine organizată cu tinerii şi reţelele de socializare. Este un subiect care a fost gestionat greșit la noi și care va trebui gestionat cu inteligență", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea.
Sebastian Ghiţă a fost cel care a asigurat infrastructura media pentru campania online a lui Victor Ponta.
Obiectiv.Info este inclus in acest proiect online PSD.
Baieti,probleme….?