Biserica italiană spune că moaștele Sf. Nicolae de la Bucuresti sunt FALSE. Replica INCREDIBILĂ a parohului

| 15 iul, 2014

Reprezentantii Bisericii San Nicola din Bari, unde se afla mormantul Sfantului Nicolae, sustine ca moastele de la Biserica "Sfantul Gheorghe Nou" din Bucuresti atribuite acestui sfant nu sunt autentice.

Potrivit reprezentantilor bisericii din Italia, citati de Romania Libera, povestea sosirii moastelor la Bucuresti, conform careia ele ar fi fost daruite voievodului Mihai Viteazul de la cardinalul din Bari, este falsa.

"Legenda spune ca Mihai Voievod, pentru meritele sale in razboiul impotriva musulmanilor, a primit ca donatie din partea Arhiepiscopului de Bari, la sfarsitul secolului al XVI-lea, o relicva a Sfantului.

Nu stim daca relicva era autentica, dar este cert ca aceasta explicatie nu are o baza reala deoarece arhiepiscopul de Bari nu avea autoritatea de a lua moaste din biserica San Nicola (Catedrala era, la acea vreme, in conflict cu Biserica San Nicola) si in plus (cu exceptia Papei Urban al II-lea in 1089) nici un papa sau arhiepiscop de-a lungul istoriei nu au mai deschis mormantul Sfantului Nicolae din Bari", a declarat fratele Gerardo, de la Biserica din Bari, pentru sursa citata.

Astfel, desi reprezentantii lacasului de cult italian sustin ca "toate relicvele Sfantului Nicolae din Roma sau de oriunde sunt false", acestia recunosc faptul ca, in jurul anului 1087, prin Europa au circulat numeroase parti ale corpului Sfantului Nicolae, o bucatica fiind, cel mai probabil, furata din Bari si dusa in Franta. In prezent, in Bari mai exista circa jumatate din ramasitele corpului sau.

Desi prelatii italieni ar putea sa dovedeasca lipsa de autenticitate a moastelor Sfantului Nicolae venerate in diverse locuri ale lumii, acestia nu o fac decat in cazul in care au loc "exagerari comerciale".

CITEȘTE ȘI: Mihai Viteazu îl bate pe Suleyman


Parohul, despre mana care ar apartine Sfantului Nicolae: Daca Mihai Viteazu spune ca apartine Sfantului, asa e



In replica, preotul paroh al Bisericii "Gheorghe Nou" din Bucuresti, care gazduieste mana dreapta a Sfantului Nicolae, sustine ca nu exista niciun dubiu al autenticitatii moastelor.

"Mana este de la brat la deget, fragmente pot fi si la ei, si la noi. Si nu trebuie sa fie toata mana, e suficient si doar un os, tot moaste sunt. Apoi, noi nu putem sa il facem mincinos pe Mihai Viteazul, ar fi sub demnitatea noastra. Sunt diversiuni, sa ne ia ce avem mai scump. Si putem demonstra cu documente autenticitatea", a declarat preotul Emil Caramizaru.


De asemenea, preotul aminteste de inscriptia de pe racla cu moaste, atestata de bizantinologul Alexandru Elian, si sustine ca "nu isi permitea nimeni sa il pacaleasca pe Mihai Viteazul", la fel cum nu putem pune la indoiala nici cuvantul voievodului.

"Nu isi permitea nimeni sa il pacaleasca pe Mihai Viteazul - legaturile erau foarte clare si stranse si pe atunci. Si nu putem noi sa-l punem la indoiala pe Mihai Viteazul, un om care avea o influenta extraordinara in Occident, avea relatii cu toata lumea, inclusiv cu cardinalul de Bari. De altfel, nu e clar nici cum au ajuns moastele in orasul italian. S-au mai impartit, nu stim noi pe unde au mai ajuns. Dar daca Mihai Viteazul consemneaza pe racla ca el le-a adus inseamna ca asa e", sustine preotul.



Tara miilor de moaste: Credinciosi care se inchinau la oase de porci si oi

 

CITEȘTE ȘI: Românii au decis: care-i cel mai important personaj istoric


Dupa ce in anii anteriori au iesit la iveala mai multe cazuri de relicve neautentice, Patriarhia Romana a decis, la inceputul acestui an, sa inventarieze moastele existente in tara si sa verifice provenienta lor.

In 2009, o expertiza a Arhiepiscopiei Dobrogei a scos la iveala ca pelerinii s-au rugat ani buni la oasele unor porci si ale unor oi. Ulterior, acestea au fost scoase de la inchinare.

De asemenea, este si faptul ca Sfantul Nectarie ar avea moastele imprastiate in 44 de biserici din Romania si in alte 14 lacase de cult din strainatate.

In total, in Romania ar exista circa 2.700 de moaste, conform unor relatari, dar daca este sa avem in vedere canoanele bisericesti, care prevad ca fiecare lacas de cult trebuie sa aiba o bucatica dintr-un sfant in altar si daca este sa luam in calcul numarul bisericilor din Romania, ar rezulta ca pe teritoriul tarii noastre exista in jur de 10.000 de oseminte de sfinti.

 

Sursă: ziare.com

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 aug, 2014
Cuviosul Portofenie
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”
20 iul, 2014
Cuviosul Portofenie
Fiilor, nu vă lasaţi ademeniţi de falsele moaşte, vechi, tari si urât mirositoare ! Vă rog să veniţi la biserică pentru că am să vă poftesc sub patrafirul meu. Aici veţi găsi unicele moaşte vii, compuse dintr-un organ cilindric, vânjos şi lung de 20 de centimetri, cu cap gros, precum şi două bile păroase şi mari asemeni unor ouă de struţ. Sunt fierbinţi, primitoare, izvorăsc o mireasmă dulce de ştromeleag şi dacă le molfăiţi alene, veţi trezi izvorul de mir sub forma unui jet alb, lăptos, fierbinte si reconfortant. Aşadar, nu mai aşteptaţi, ci poftiţi la coadă, la adevăratele moaşte făcătoare de minuni ale cuviosului Portofenie !
19 iul, 2014
Arsenie Boca
Biserica Ortodoxă Română a lansat şamponul mănăstiresc

Doamnelor şi domnilor, fraţi şi surori! Deoarece nu doreşte ca drept-credincioşii să intre în contact cu produse de provenienţă păgână, Preafericitul Patriarh Daniel a hotărât ca aceştia să folosească doar şamponul Arsenie Boca, plin de har, 100% ortodox, destinat spălării pe creier.

Puteţi gândi cu propria minte fără să aveţi nevoie de clişeele promovate de preoţi? Creierul dumneavoastră funcţionează ireproşabil? Logica, raţiunea şi spiritul critic vă definesc? Aveţi bacalaureat sau aţi finalizat studiile universitare? Noul şampon Arsenie Boca vă eliberează de aceste afecţiuni diabolice, permiţând doar „învăţăturile” Bisericii. Aveţi îndoieli în privinţa religiilor şi a zeilor? Doriţi să scăpaţi de păcatul strămoşesc: circumvoluţiunile? Neuronii constituie o povară? Sinapsele vă incomodează? Harul şamponului Arsenie Boca face ca toate aceste impedimente apăsătoare să dispară ca prin minune, lasându-vă creierul neted astfel încât muştele să vă poată patina pe el.

Reţineţi faptul că doar astăzi Biserica Ortodoxă Română vă vine în ajutor pentru a ajunge în Rai. Cumpărând produsul de mai sus, primiţi, în mod suplimentar, un pachet de lumânări şi o porţie de colivă. Toate acestea la preţul de numai 30 de arginţi! Nu mai aşteptaţi! Sunaţi chiar acum la 0722.666.666 şi veţi beneficia de o promoţie de-a dreptul divină!

Folosiţi zilnic şamponul Arsenie Boca pentru a avea o minte ageră precum cea a unei râme călcată de tramvai! Cel mai bun remediu împotriva maladiei numită inteligenţă!!!

Şamponul Arsenie Boca - pentru că meritaţi!
18 iul, 2014
Breaking news de la BOR
La Patriarhie au fost expuse moaştele Mielului cu O Nară

Începând de astăzi, toţi credincioşii care vor ajunge în zona Dealului Mitropoliei din Bucureşti se vor putea închina la racla cu moaştele Sfântului Miel cu O Nară. Aducerea acesteia în România este rezultatul a patru luni de discuţii purtate între reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi călugării de la Muntele Athos. Aceştia consideră că efortul le va fi răsplătit pe măsură, mai ales din punct de vedere financiar.

“Mielul cu O Nară alină suferinţele din sufletele celor care cred în puterea sa vindecătoare. Fără sacrificiul suprem al acestuia, n-am fi ajuns să avem o credinţă bimilenară. Sau dacă am fi avut, aceasta n-ar fi fost desăvârşită. Rugămintea pe care o am faţă de credincioşi este ca aceştia să sărute cuviincios mielul şi să reţină faptul că mai întâi pielea trebuie dată înapoi.” a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Iulian Capsache.

Viaţa Sfântului Miel cu O Nară a fost una agitată, care s-a terminat într-un mod nefericit. El a fost prigonit de femei, care îl frecau până când i se făcea rău şi vomita. Spre sfârşitul vieţii, acesta a fost prins de câteva păgâne care l-au decalotat şi apoi l-au îngropat. În tradiţia populară se spune că Mielul Mântuitor a înviat într-a treia zi după fripturi şi s-a ridicat la ceruri, iar ortodocşii consideră că expresia “Credincioşi, să luaţi mielul !” este de bine.

Patriarhul Daniel promite că va continua să aducă în ţară rămăşiţe trupeşti ale câtorva sfinţi în perioada ce urmează: “Dacă se vor îmbulzi şi la următoarele sărbători, credincioşii vor avea câteva surprize foarte plăcute printre care se numără moaştele Ciocănitoarei Woody şi mantia Cuviosului Superman.”
18 iul, 2014
Preafericitul Daniel
Comunicat public din partea Patriarhiei Române

Dragi credincioşi, sunt Preafericirea Mea Daniel şi în calitate de patriarh al Bisericii Ortodoxe Române vă înştiinţez că suntem în pragul colapsului: ţara noastră a rămas fără resurse de rahat!

Din cauza sărbatorilor ortodoxe din ultimele săptămâni, rezerva de rahat a României a fost epuizată. Deşi existau câteva diferenţe de opinie între membrii Sfântului Sinod, când a fost vorba de mâncat rahat, cu toţii au ajuns la un consens şi nimeni nu a mai ţinut cont de funcţie, vârstă şi simpatii, toţi aceştia trecând direct la înfulecat.

Trist este faptul că majoritatea credincioşilor nu s-au mulţumit să consume rahat în timpul slujbelor, ci şi-au luat şi câte doi saci pentru acasă. Absolut toţi enoriaşii au mâncat rahat în timpul slujbelor, în timpul discuţiilor de pe marginea străzii şi chiar alături de familiile lor, la chermeze, nunţi, botezuri sau cumetrii.

Pasiunea pentru consumul de rahat s-a răspândit rapid, astfel că o multitudine de preoţi, diaconi, călugari, episcopi si mitropoliţi s-au apucat, la rândul lor, să mănânce rahat. Din păcate pentru ei, zăcămintele de rahat ale României au fost epuizate, astfel că doar printr-o minune va mai fi descoperit vreun zăcământ de rahat care încă n-a fost consumat în această ţară. În acest mod se poate explica de ce, în ultima perioadă, foarte mulţi credincioşi au început să mănânce rahat în afara ţării, chiar şi prin moschei, sinagogi sau temple.

Cu sufletul plin de speranţa că vom identifica un nou zăcământ de rahat pe teritoriul ţării noastre, astfel încât să nu fie nevoie sa apelăm la importuri şi gândindu-ne cu evlavie la Bântuitorul nostru Iisus, vă spun „Fiţi binecuvântaţi, fiilor”. Doamne ajută!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ