Bolile pe care le poti trata cu miere de albine

| 12 noi, 2013

Mierea este un adjuvant excelent in tratamentul afectiunile respiratorii, dar si in cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei, sustin specialistii in medicina complementara.

1. Aerosoli cu miere pentru raceli

Manifestarile racelilor, cum ar fi nasul infundat, raspund destul de bine la inhalatiile cu miere, care trebuie dizolvata in apa fierbinte. „Substanta volatila, uleiurile si flavonoizii vor desfunda caile respiratorii. La aceasta compozitie puteti adauga o lingurita de tinctura de propolis”, recomanda doctor biochimist Cristina Mateescu.

Tot pentru eliberarea cailor respiratorii specialistul recomanda mierea de tei ca indulcitor in ceai. Atentie insa ca ceaiul trebuie sa fie caldut, aproape la temperatura camerei pentru a nu distruge elementele benefice ale mierii. „Daca punem miere intr-o bautura calda efectul e relaxant, linistitor si de aceea se recomanda la culcare, cand avem insomnii”, explica doctorul biochimist Cristina Mateescu. Tot ea recomanda mierea de salcam pentru inlaturarea febrei.

2. Hraneste celulele hepatice

In cazul afectiunilor hepatice, ficatul are nevoie de un regim hiperglucidic, vitamine si proteine, iar studiile arata ca mierea actioneaza la nivelul aparatului digestiv, ajutand la asimilarea alimentelor. Mierea e utila si pentru problemele intestinale cronice precum constipatia sau ulcerul duodenal. „Mierea e elementul dulce care hraneste celula hepatica si e bine ca aceia care sufera de boli hepatice sa inlocuiasca zaharul din alimentatie cu miere”, recomanda specialistul in apicultura Cristina Mateescu.

3. Indicat cardiacilor fara diabet

Daca boala nu e asociata cu diabet, mierea e buna si pentru cardiaci, fiind un excelent tonic pentru muschiul cardiac. Chiar si o palpitatie usoara se linisteste cu o lingurita de miere dizolvata intr-un pahar cu apa. In cazul diabeticilor, medicii recomanda mierea de salcam. „E buna o lingurita de miere dupa ce bolnavii insulino-dependenti isi administreaza doza de insulina si li se declanseaza acea hipoglicemie care ii obliga sa manance imediat”, spune Cristina Mateescu.

4. Polen, propolis si miere pentru cicatricile lasate de acnee

Mierea se mai poate folosi si pentru tratarea acneei. „Se pot face masti doar cu miere sau cu miere si polen in care sa se puna si o picatura de propolis. Cel mai bun in tratarea acneei e insa propolisul, care lasa fata curata, fara cicatrici”, mai spune Cristina Mateescu. Datorita continutului de flavonoizi, mierea are efect antibacterian, ea fiind recomandata si in tratamentul posttraumatic al ranilor si postchirurgical.

Specialistii in apicultura recomanda parintilor sa nu dea copiilor sub un an miere, fiindca exista riscul sa le afecteze sanatatea.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ