Brânza topită, toxică pentru organism. Uite de ce nu trebuie să consumi acest produs

| 24 ian, 2014

Pe langa faptul ca este facuta din resturi de branzeturi si imbogatita cu tot felul de aditivi, branza topita din comert este plina de fosfati care impiedica asimilarea calciului in oase.

Branza topita din comert ar trebui sa fie ultima alegere daca vrei sa mananci branzeturi. Si asta pentru ca pe cat este de gustoasa, pe atat este de nesanatoasa. Este plina de E-uri, apa si grasime, aproximativ 40%. Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, branza topita se obtine prin incalzirea uneia sau mai multor varietati de branzeturi, in oale de topire, carora li se adauga saruri de topire - polifosfati si citrati.

Sarurile de topire sunt difosfatii de calciu (E 450), polifosfatul calcic (E 452), fosfatii de sodiu (E 339), citratii potasici (E 332), citratii sodici (E 331) si citratii de calciu (E 333). Practic, acesti compusi chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din branzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizandu-le si jucand rolul de emulgatori si stabilizatori ai emulsiilor apa-grasime.

Daca ti-ai propus sa mananci branza topita - pentru ca stii ca lactatele contin calciu si vrei sa asimilezi acest mineral, vei avea o mare surpriza. Sarurile de topire sunt periculoase pentru ca scad absorbtia calciului. "Sarurile de topire determina cresterea capacitatii cazeinei de a retine apa si sechestreaza ionii de calciu din masa de branza. Astfel, are loc o scadere drastica a biodisponibilitatii calciului, care nu mai poate fi asimilat si depus in masa minerala a oaselor", precizeaza prof.dr. Mencinicopschi. Daca ai probleme cu rinichii, consumul frecvent de branza topita ii vor afecta si mai tare.

Mai exista un motiv pentru care branza topita poate fi considerata otrava pentru organism: glutamatul monosodic E 621. Este un potentator de aroma, care poate crea dependenta, facand produsul adictiv, stimuland apetitul. Compusii de degradare metabolica ai glutamatului au efecte neurotoxice, putand produce persoanelor sensibile dureri de cap, slabiciune, greata, modificari de ritm cardiac. Acest aditiv trebuie evitat de catre copii, femei insarcinate, suferinzi de hipoglicemie, batrani, cardiaci.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 ian, 2014
Temi
Daca-i rau de ce se vinde?
Daca-i rau, de ce se vinde? De ce este lasat luiber, un produs atat de periculos pe piata, de ce nu i se retrage licenta, dreptul, etc, de productie? Avizati ministerul de resort, faceti o campanie publica si gata, nu? Opriti importurile produselor in cauza, incurajati productia autohtona si totul este ok, nu? Prea frumos, prea ca la tara. O tara de rahaturi pe care le mancam, bagate cu de-a sila prin market-uri. Romanul mananca ce poate nu ce doreste.
25 ian, 2014
Cititor
None
Stimabile expert, glutamatul se gaseste in 99% din produsele din supermarket. Exista produse care contin produse si mai periculoase - saruri de cadmiu, plumb....pe post de coloranti. Daca e sa o luam in serios orice se comercializeaza in supermarket contine ingrediente toxice, de la citrice udate cu zahar si colorant si banane coapte in atmosfera de azot pana la conserve cu tone de sare sau cola cu >50% zahar. Cine crede ca la 10-15 ron kg primeste produse din carne sau la
25 ian, 2014
dan
Daca pana acum erai intoxicat cu tot felul de mailuri / reclame nedorite, ACUM,te uiti la reclame si
Castigi Bani Garantat!Detalii pe linkul urmator
http://www.maildirect.ro/inregistrare/ea0a7bd8ebf484bdad81bd73ec98a3c6
Iti oferim 6$ la inregistrare!
Poti face Bani oriunde te-ai afla!
24 ian, 2014
Valdemar Ramirez
Glutamatul
Glutamatul este elementele mai mul periculoso, si este prezent mereu in piata, in supermarket, produse carnice, lactate, si nu este interzis, este o arma mortala. -scuze eroare grammar-

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ