Ce boli grave ascunde GUSTUL AMAR din gură
Gura amară, cum este numită popular, poate fi un simptom al unei boli grave, dar poate fi şi semnalul de alarmă al corpului în cazul în care ai consumat produse în exces, sau ai un deficit de bilă.
Un gust neplăcut în gură poate fi un semnal de alarmă, un simptom al unei boli mai grave, sau doar rezultatul unei igiene orale precare.
Multe motive, medicale sau nu, pot modifica gustul din gura unui om, în funcţie de dietă, istoric medical, genetic şi altele.
Senzaţia de gust amar persistent este neplăcută, dar adesea trece după ce cauza principală a fost înlăturată. De cele mai multe ori, astfel de episoade de "gură amară" trec după un ceai de sunătoare şi o periere meticuloasă a dinţilor, urmată de apă de gură.
Cu toate acestea, senzaţia de amar în gură poate însemna o infecţie sau o boală gravă, astfel că dacă senzaţia persistă sau reapare des este recomandată o vizită la medic.
Cauzele gustului amar în gura
Mai multe boli şi afecţiuni pot determina un gust amar în gură.
Diabetul de tip 2, malaria, o boală a vezicii biliare, arsurile şi refluxul gastroesofagian, mononucleoza, hepatita, ciroza hepatică, sau cancerul la pancreas pot cauza senzaţia de gust amar în gură.
Tratamente si remedii naturiste pentru gur amar in gura
-antivomitive/ceai amar de anghinare
-te adresezi medicului, pentru depistarea cauzei
-tratarea cauzei
Remedii clasice
-tratament pentru boala de bază
-antispatice
-sedative
Remedii naturiste
-regim de cruțare: evitarea eforturilor fizice și intelectuale
-dietă: alimentație bogată în glucide și proteine și foarte săracă în lipide
Ienupăr pentru gust amar în gură
Se administrează boabe: În prima zi 4 boabe, apoi se adaugă câte un bob pe zi, pâna În ziua a 12-a, când se ajunge la 15 boabe; apoi se scade câte un bob pe zi, pâna când se ajunge la 4 boabe; boabele se mesteca foarte bine, mărunțindu-le pâna se fac o pastă și după aceea se Înghit; cură durează 23 de zile și necesită 220 de boabe
Cicoare
Decoct din rădăcină, frunze, flori: 1 lingură cu vârf din amestecul de plante se fierbe, timp de 5 minute, În 250 ml de apa; decoctul se bea călduț, timp de 3-4 zile; se face pauză 3-4 zile și se reia administrarea, dacă reapare gustul amar; altă variantă: se consumă zilnic 1 linguriță de pudra de rădăcină de cicoare, fracționat În 3 (Înaintea meselor principale); cură durează 15 zile.