Ce GRĂSIMI poţi consuma pentru a fi sănătos
Dilema „Grăsimea îngraşă sau nu?” există de multă vreme. Specialiştii în nutriţie susţin că au rezolva dilema, iar răspunsul este: „Grăsimea nu îngraşă şi nu te îmbolnăveşte!”
Cum au ajuns la acestă concluzie? Pe baza unor studii de specialitate din trecut s-a descoperit că în anumite zone, în care populaţia avea o dietă bogată în grăsimi (în special grăsimi saturate) se înregistrau mai multe cazuri de boli cardiovasculare.
S-a tras concluzia generală că grasimile cauzează boli de inima. După cum notează evz.ro., un lucru care arată doar o corelaţie, nu şi o cauzalitate.
Cercetătorii americani au pornit o altă serie de studii pentru a descoperi legătura exactă între grăsimi şi bolile de inimă. S-a descoperit astfel că atunci când consumi o dietă scăzută în grăsimi scade colesterolul. Partea proastă este că scad atât colesterolul rău, cât şi colesterolul bun, care ajută de fapt organismul. De asemenea, când oamenii consumă prea puţine grăsimi, consumă, în schimb, prea multe alimente care conţin amidon şi zaharuri, ceea ce duce la creşterea colesterolului, care determină apariţia bolilor cardiovasculare.
Iată ce „grăsimi” pot fi consumate pentru a fi sănătos, recomandate fiind de dr. Mark Hyman, fondatorul UltraWellness Center şi autorul mai multor cărţi de specialitate: avocado, nuci (simple, pecan sau macadamia), migdale, seminţe (dovleac, susan, chia, canepa), peşte (sardine, macrou, hering, somon), ulei de masline extravirgin, ulei de cocos extravirgin, carne de animale crescute exclusiv cu iarbă. Specialiştii au tras concluzia că nu grăsimile sunt periculoase pentru organismul uman, ci...zahărul.