Ce problemă le-a creat Victor Ponta tuturor adversarilor, după lansarea de pe National Arena
Evenimentul politic desfășurat pe Stadionul național, sâmbătă, când premierul Victor Ponta și-a lansat oficial candidatura pentru Cotroceni, a luat opoziția și adversarii săi pe nepregătite.
Victor Ponta candidat. Recordul politic prin care social-democrații au fost gazdele a 70.000 de români, practic cu mult peste capacitatea uzuală a stadionului, nu a rămas fără comentarii răuvoitoare din partea ”dreptei reunite”. De ce organizează PSD astfel de manifestații, s-au întrebat aceștia. Răspunsul lapidar și dureros, clar, a fost ”pentru că poate”. Se subânțelege frustrarea partidei băsiste, care uită greu episodicele băi de mulțime ale președintelui cu priză la public, cândva.
Un răspuns mai detaliat, la aceeași întrebare, ar fi ”pentru că PSD a fost provocat”. În lipsa unor platforme economice și soluții alternative la oferta guvernării conduse de Victor Ponta, opoziția de dreapta a adoptat rapid cea mai comodă metodă (și ineficientă, în cazul de față) fumată de prea multe ori de Traian Băsescu în campaniile proprii: acuzele nefondate despre intenția de fraudare a alegerilor. Alegațiile sunt simple speculații și nu depășesc argumentația uzuală a oricărui proces de intenții. Cu toate acestea, social-democrații au ales să le dea acestor pretinse Cassandre un răspuns strivitor: ce nevoie are să fraudeze alegerile un partid care poate mobiliza 70.000 de susținători doar pentru ceremonia delansare?
Citeşte şi: Show pe Naţional Arena. Victor Ponta îşi lansează candidatura în faţa a 70.000 de oameni
Victor Ponta candidat. Argumentația frustrărilor de dreapta nu s-a oprit însă aici: Victor Ponta a mai fost acuzat, la modul hilar, că și-a organizat ziua de naștere pe Stadionul Național, a fost comparat cu conducătorii Coreei comuniste dar și tripiteri ironice la dictatorul român Nicolae Ceaușescu. Privite însă la modul rezonabil, faptele sunt simple: cât timp cei 70000 de participanți nu i-au suflat lui Ponta în lumânările tortului, aniversarea este doar o coincidență fericită iar exploatarea acesteia se impune, întrebați orice specialist de PR doriți. Paralela veninoasă a României cu Coreea de Nord este însă o manipulare crasă: cel puțin cât timp astfel de manifestări electorale sunt un spectacol uzual și în marile democrații: SUA, Franța ș.a.
Propaganda politică antiPonta a acționat la toate nivelurile, să nu ne mirăm deci dacă găsim ”treceri în revistă” în care susținerea formidabilă de care se bucură favoritul acestei curse este minimizată forțat pentru că o parte din cei prezenți ar fi ales să plece înainte ca premierul să-și țină discursul de închidere – simple acuzații nefondate și contrazise de toate televiziunile care au prezentat evenimentul.
Citeşte şi: Lansarea candidaturii lui Victor Ponta la prezidenţiale, un succes şi în online
Victor Ponta candidat. Ceea ce rămâne consemnat doar printre rânduri este că opoziția de dreapta, fie că vorbim de PMP sau de ACL, nu-și poate reprima teama și frustrarea de a nu se putea dovedi la fel de organizați.
În cursa prezidențială, la momentul actual s-au înscris 6 candidați. Conform cerințelor, fiecare dintre aceștia au fost nevoiți să depună liste cu cel puțin 200.000 de susținători. Dar câți dintre aceștia vor putea depăși numărul susținătorilor depuși, la momentul adevărului și la închiderea urnelor? Aceasta este însă o chestiune despre care nimeni nu dorește să discute deschis...