Ce se întâmplă dacă nu mâncaţi nucile, alunele şi fisticul imediat ce le-aţi spart coaja
Consumati nuci, alune, migdale, fistic imediat dupa ce le-ati spart coaja. Fructele oleginoase pastrate multe vreme fara coaja isi pierd aroma.
Fructe oleaginoaste- iata ce trebuie sa includeti in dieta zilnica. Este vorba de nuci, alune de padure, migdale, fistic.
Dar toate aceste surse de Omega 3 si Omega 6 pot fi toxice daca tineti multe vreme miezul la lumina.
Grasimile bune trebuie sa reprezinte 30% din alimentatia zilnica. Dintre acestea, majoritatea trebuie sa fie nesaturate. Acestea provin din peste, nuci, alune, uleiuri. Carnea si lactatele trebuie consumate in cantitati mai mici. Excesele de grasimi animale duc la cresterea colesterolului rau.
Grasimile bune din alimentatie nu produc aceste modificari, ci intervin benefic in toate procesele metabolice. Asadar, consumati zilnic nuci autohtone, alune de padure, migdale.
Cumparati nuci, alune, migdale, fistic doar in coaja. Se consuma imediat dupa ce ati spart-o.
In momentul in care se expun la aer, isi pierd o serie de substante, cele care sunt volatile, de obicei se imbogatesc cu arome, de data aceasta sunt sintetice. Apare oxiadarea in suprafata datorita contactului cu aerul.
Din aceste motive, nici nu se prajesc. Asadar evitati fructele oleaginoase deja preparate termic. Nucile, alunele, migdalele culese toamna se consuma in decursul unui an. Dupa acest interval de timp pierd din apa continuta. Astfel, concentreaza uleiurile care se oxideaza pe masura ce trece timpul.