Cea mai sigură zonă din Bucureşti în caz de cutremur
În cazul unui cutremur, cea mai nesigură zonă din Bucureşti este sectorul 1, iar cele mai puţine clădiri aflate în pericol se află în sectorul 6. Asta reiese din lista actualizată publicată recent de Primăria Generală a Capitalei, privind imobilele aflate în clasele I, II, III şi IV de risc seismic, dar şi cele clasificate drept „pericol public“.
Primăria Municipiului Bucureşti a publicat, spre finele lunii aprilie, lista actualizată a clădirilor din Capitală expertizate tehnic, iar dintre acestea specialiştii au declarat „pericol public“ 186 de imobile. 62 de clădiri „pericol public“ se află în sectorul 3 al Capitalei, în timp ce în sectorul 4 se află doar 3 astfel de imobile. Din datele publicate de municipalitate, reiese că cea mai sigură zonă a Bucureştiului este sectorul 6, acolo unde nu se află nicio astfel de construcţie.
184 de imobile, clasa I În clasa I de risc seismic se află 184 de imobile din Capitală, iar cele mai multe, 62, se află în sectorul 1 al Capitalei, în timp ce în sectorul 6 există o singură clădire de acest fel. În ceea ce priveşte clădirile încadrate în clasa a II de risc seismic, numărul total al acestora este de 301, dintre care 122 se află în sectorul 1. Şi la această categorie sectorul 6 stă cel mai bine, având doar 6 clădiri de acest fel.
În clasa a III-a de risc seismic sunt incluse 81 de imobile bucureştene, în sectorul 2 fiind cele mai multe: 22, în timp ce în sectorul 6 sunt doar două. În cea de-a patra clasă sunt incluse şase clădiri din Bucureşti, iar trei sunt din sectorul 3, două din sectorul 2 şi una din sectorul 1.
În total, în Bucureşti sunt 758 de clădiri încadrate în clasele de risc seismic I, II, III, IV şi I „pericol public“. Pe lângă acestea, pe lista publicată de municipalitate se mai află 1.619 imobile încadrate în categorii de urgenţă, însă neclasificate în cele cinci clase de risc seismic.