Cel mai important lucru care s-a întâmplat la începutul acestei luni
Ideea reducerii CAS-ului este bine primită de mediul de afaceri. Toată lumea știe că impozitarea pe muncă era destul de mare și era nevoie să se meargă în această direcție. Pentru un salariu mediu de 2300, impactul este să spunem de vreo sută și ceva de lei, 115 lei. Nu este ceva dramatic la nivelul unei firme, dar sunt 5 miliarde care rămân în buzunarele firmelor, potrivit analistului economic Aurelian Dochia.
Citeşte şi: Reducerea CAS a fost publicată în Monitorul Oficial. De când se aplică şi ce prevede
Cotele CAS începând de miercuri, 1 octombrie, sunt:
- 26,3% pentru condiții normale de muncă, din care 10,5% pentru contribuția individuală și 15,8% pentru contribuția datorată de angajator.
- 31,3% pentru condiții deosebite de muncă, din care 10,5% pentru contribuția individuală și 20,8% pentru contribuția datorată de angajator.
- 36,3% pentru condiții speciale de muncă și pentru alte condiții de muncă, din care 10,5% pentru contribuția individuală și 25,8% pentru contribuția datorată de angajator.
Oameni de afaceri, analiști economici și mari investitori din economie au primit bine această măsură a Guvernului.
Citeşte şi: TRAIAN BĂSESCU: Am promulgat LEGEA REDUCERII CAS cu 5%
Potrivit economica.net, omul de afaceri Ioan Niculae, cotat drept cel mai bogat român de către Capital şi Forbes, cu o avere de circa 1,2 miliarde de euro, consideră că reducerea CAS este o măsură „în general bună”.
„Ca idee, e o măsură bună. O gură de oxigen pentru economie. Trebuie să fie însă dublată de măsuri de stabilizare a economiei, a industriei", a declarat Niculae.
Analistul economic Aurelian Dochia a explicat efectele pe care le va avea reducerea CAS la angajator.
„Ideea reducerii CAS-ului este bine primită de mediul de afaceri. Toată lumea știe că impozitarea pe muncă era destul de mare și era nevoie să se meargă în această direcție. Pentru un salariu mediu de 2300, impactul este să spunem de vreo sută și ceva de lei, 115 lei. Nu este ceva dramatic la nivelul unei firme, dar sunt 5 miliarde care rămân în buzunarele firmelor. (...) S-ar putea ca acești bani să fie îndreptați către investiții, așa cum speră și guvernul. și dacă va fi așa, s-ar putea să aibă un efect multiplicator, să contribuie la dezvoltartea economică, și prin acest canal să compenseze pierderea pe care bugetul o are pe termen scurt cel puțin. Dacă vom avea o dinamică economică favorabilă în 2015 și așa mai departe, s-ar putea ca efectul negativ asupra bugetului să treacă neobservat și pe un asemenea scenariu se bazeaza și guvernul”, a explicat Dochia.
De asemenea, există oameni de afaceri care au declarat că vor mări salariile angajaților, ca urmare a reducerii impozitării muncii.
Rămâne de văzut dacă afaceriștii se vor ține de cuvânt și vor folosi banii în plus în economie, sau se vor comporta exact ca cei pe care îi blamează, iar promisiunile lor nu vor ajunge la stadiul de fapte.
Ştirile orei
altul:"rectificarea de bine"
iti propun si alte titluri:
1.buna este rectificarea,ca veste
sau
2.vestile de bine,aduc rectificare
sau
3.rectificarea de bine,e buna
succes...
faptul ca investitorul international Gruia Stoica,a fost eliberat este stirea anului..
sunt sanse de privatizare pentru CFR,statul....pe langa Sova,va aduce beneficii...pe langa Ponta,profit...
mai lipsesc ca investitori:Birtalan,Gatu,Penu,etc....nasol,lui Ponta ii place baschetul,astia au cos....ala se poate umple,atele din poarta,nu...