Consumaţi soia? Iată ce puteţi păţi
In Statele Unite 87% din productia de soia este modificata genetic. Aceste boabe de soia, care sunt utilizate in principal pentru hrana animalelor, au fost modificate pentru a include o gena care combate erbicidele.
Soia modificata genetic, se afla in proportie de 70% in supermarket-uri din SUA, inclusiv in cereale, paine, lapte de soia, paste si carne. Soia modificata genetic poate avea efecte periculoase asupra mediului si asupra sanatatii umane. Iata cateva dintre acestea:
Modificari hepatice
Conform profesorului de genetica moleculara Michael Antoniou pe site-ul News natural, soia modificata genetica a modificat activitatea ficatului la soareci si iepuri. Potrivit lui Antoniou, aceste constatari sugereaza ca este posibila o relatie intre afectarea ficatului si toxemia si consumul de soia modificata genetic.
Reacţii alergice:
Potrivit site-ului ProQuest.com, incorporarea unei gene intr-o planta poate crea in mod neintentionat un nou alergen sau poate porni o reactie alergica la persoanele care sunt foarte sensibile. De exemplu, unii copii au alergii severe la alune. ProQuest.com declara ca din acest motiv, o propunere de a transfera o gena de la nucile de Brazilia in boabele de soia a fost eliminata.
Mortalitatea infantila si sterilitatea
Potrivit unui studiu realizat de Academia de Stiinte a Rusiei si Asociatia Nationala pentru Securitatea Genelor citate de Huffington Post, soia modificata genetic poate fi legata de mortalitatea infantila si incapacitatea de a concepe. Intr-un studiu de doi ani realizat pe hamsteri, biologul Alexey V. Surov si colegii sai au constatat ca, dupa trei generatii, cei mai multi soareci hraniti cu soia modificata genetic si-au pierdut capacitatea de a se reproduce(infertilitate). S-a inregistrat, de asemenea, o rata mai mare a mortalitatii infantile in randul puilor de hamster din grupul hranit cu soia modificata genetica.
Pericolele erbicide
Un alt pericol al produselor de soia modificate genetic rezistente la erbicide, il reprezinta chiar erbicidele. Deoarece soia modifiata gentic este rezistenta la erbicidul glifosat, aceastea poate fi tratata cu aceste erbicide fara a fi distrusa. Cu toate acestea, Natural News citeaza studii asupra glifosatului si influenta sa asupra placentei umane, rinichi si celule din cordonul ombilical. Aceste celule au murit in 24 de ore.