Crin Antonescu a pierdut frâiele partidului. Organizatia Dolj, decapitată de dragul amicului Voicu
După mazilirea rușinoasă a unor lideri liberali importanți precum Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Diaconu și Radu Stroe, Crin Antonescu se vede obligat să folosească forța pentru a-și păstra puținii oameni loiali rămași în poziții cheie în PNL.
Toți membrii Biroului Politic al PNL Craiova au fost destituiți conform dorinței lui Crin Antonescu. Războiul se pare că a fost pornit la solicitarea expresă a lui Mihai Voicu, cel care conduce PNL Dolj, ca urmare a încercărilor membrilor de partid din Dolj de a-l schimba pe acesta din funcție.
Varianta de urgență aleasă de Antonescu pentru a-l salva pe Voicu demonstrează fragilitatea poziției sale în fruntea partidului și lipsa de legitimitate și de putere. În condițiile în care PNL va lua un scor sub 20% la europarlamentare, Antonescu fiind astfel forțat să-și dea demisia, membrii de partid caută alternative și se poziționează pentru a-și asigura interesele.
După mazilirea rușinoasă a unor lideri liberali importanți precum Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Diaconu și Radu Stroe, Antonescu se vede obligat să folosească forța pentru a-și păstra puținii oameni loiali rămași în poziții cheie în PNL. Mihai Voicu este unul dintre acești “prieteni de-ai lui Crin”, un politician care nu este capabil să conducă o simplă organizație județeană de partid.
Lovitura primită de PNL în Dolj este una foarte dură și pare a fi un autogol. Prin schimbarea fostului lider al Biroului Politic din Dolj, Cristina Calangiu, PNL ar putea pierde totodată și funcția de viceprimar al Craiovei. Reglarea de conturi pe care a facilitat-o Crin Antonescu pare a fi una de cea mai joasă speță, în care sunt implicați mai mulți politicieni care sunt considerați trădători, fiecare în parte, în funcție de tabăra liberală din care provin.
Antonescu a pierdut frâiele partidului și încearcă cu disperare să decapiteze organizații județene de dragul unor oameni care sunt acuzați de lipsă de competență și de un prost management organizațional. Jocurile de culise demonstrează că PNL este dominat de orgolii și interese meschine, iar lupta pentru puterea din Dolj se dă în contextul promisiunilor că după europarlamentare vor fi organizate alegeri interne. În realitate, mulți liberali acuză un simulacru menit să ascundă instabilitatea din fruntea partidului.
Executarea de către Antonescu și Voicu a unor lideri locali importanți, care s-au bătut pentru PNL ani de zile la alegeri și care au demonstrat că pot construi o organizație puternică dezvăluie o strategie de “totul sau nimic” și o dorință de a centraliza toată autoritatea în mâna unui singur om. Acest model despotic aplicat de Antonescu politicii din provincie este doar o manifestare a viziunii sale despre leadership.
Crin Antonescu a dat dovadă de o capacitate periculoasă de a săvârși abuzuri și de a se compromite încă din timpul interimatului său ca președinte al României. Având o dorință bolnăvicioasă de putere, acesta aproape a distrus imaginea externă a țării noastre prin atacuri directe la adresa SUA și a UE. Mai mult, instabilitatea sa emoțională permite unor lideri din eșalonul doi al PNL să-l manipuleze pentru a le îndeplini obiectivele personale. Asta sa întâmplat și atunci când Antonescu a decis să rupă USL, fiind vrăjit de “cântecul de sirenă” al lui Traian Băsescu.
Dincolo de a fi un președinte de partid respectat, modul în care Antonescu conduce demonstrează că acesta este doar un proto-despot, un om care, dacă ar ajunge să conducă România, ar fi chiar mai rău ca actualul Ppreședinte. De altfel, acest lucru l-a promis chiar el – dacă ajunge la putere, românii “or să-l regrete pe Traian Băsescu!”.