Crin mai bagă un cuțit în spatele celor 7,4 milioane de români care au cerut demiterea lui Băsescu
Pe zi ce trece Crin Antonescu își completează palmaresul ofenselor aduse fostului său electorat, care l-au propulsat în 2012, împreună cu PNL, într-o poziție de invidiat. Liderul PNL a declarat în emisiunea "Evenimentul Zilei", de pe B1 TV, că schimbarea Avocatului Poporului în 2012 a fost "acoperită legal", dar "pe fond" nu a fost o acțiune în spirit democratic.
"Schimbarea Avocatului Poporului, ea era acoperită legal, dar pe fond ea nu era în spirit democratic. Nu e mai puțin adevărat că asemenea forțări ale literei regulamentelor aveau precedent. Va rog să vă aduceți aminte luptele aproape fizice care au avut loc într-o seară în vremea majorității PDL pentru numirea unui judecător la Curtea Constituțională. Vă rog să vă aduceți aminte aventurile Robertei Anastase pe la numărători", a declarat Crin Antonescu, pentru B1 TV.
Este cât se poate de clar că prezentarea unui ”fond”, fie acesta și ”democratic”, în antiteză cu cel ”legal” este o speculație nocivă. Poate fi ceva legal dar nedemocratic, în România? Căci dacă admitem acest sofism, ne blocăm în situația imposibil de argumentat al unei democrații cu legi nedemocratice. Cât timp o măsură poate fi luată, din punct de vedere legal, aceasta nu se mai discută în virtutea unui nedefinit ”spirit democratic”, doar pentru că are consecințe politice care nu convin unei tabere sau celeilalte.
Ar fi cel puțin amuzant, dacă nu de-a dreptul instructiv, să-l ascultăm pe același Crin Antonescu în timp ce ne detaliază în ce măsură sunt mai ”în spiritul democrației” speculațiile pe marginea Constituției făcute mai ales în ultimul mandat de actualul său aliat, Traian Băsescu.
Mai rău decât ”slujul” executat post-festum la adresa fostului său adversar ”de moarte” ar fi fost să-l auzim pe Crin Antonescu cum revine asupra conflictului politic din 2012, interpretând de această dată, în falset, aria ”loviturii de stat parlamentare”!
Dar, cum până la prezidențiale mai este, iar liderul PNL dă dovadă de o flexibilitate maximă în principii și opinii, să spunem că nu e timpul pierdut și vom mai auzi și altele, mult mai trăznite...
Ştirile orei
Sâmbătă 17 mai, emisiunea Q&A de la Antena 3 a avut două părţi. În prima invitaţi în studiou, Gabriela Sabo, Gabriela Firea şi Mircea Badea. În partea a doua invitat a fost „domnul profesor” Bogdan Teodorescu şi s-a dezbătut un sondaj de opinie al CSCI, dat publicităţii „în exclusivitate” sîmbătă seara la postul amintit. Un sondaj cu date „SF” ca aproape toate cele prezentate în această campanie electorală şi care avea rolul să inoculeze telespectatorilor creşterea procentelor pentru PSD şi Victor Ponta dar şi (sic!) pentru PMP. Numai că sondajul CSCI prezentat are unele „probleme”. Se menţionează clar, pe prima pagină a sondajului că a fost efectuat în perioada 12 – 14 mai 2014. Şi aici vine elementul „bombă”: emisiunea Q&A nu a fost live, ci a fost înregistrată fie pe 13 mai, fie pe 14 mai până la orele 17.00. Ce înseamnă acest lucru: că pe 13 sau 14 mai s-a prezentat un sondaj de opinie care nu exista încă, din moment ce autorii precizează clar că a interviurile (telefonice) s-au făcut în perioada 12-14 mai.