Crin, puternic contestat de liberalii hunedoreni
Pe Antonescu îl ajung din urmă modul despotic și viziunea egoistă de conducere a partidului și se confruntă cu un apogeu al nemulțumirilor în rândul liberalilor care anunță o implozie a PNL.
Liberalii hunedoreni nu l-au așteptat pe Crin cu ramuri de finic și ropote de aplauze, ci cu huiduieli și acuze, dovadă că liberalii au ajuns la capătul răbdării în ceea ce-l privește și indiferent de rezultatul de la europarlamentare Antonescu își va pierde partidul. Crin a fost puternic contestat de liberalii hunedoreni, care nu reprezintă decât vârful icebergului de care se va lovi, iminent și mortal, președintele liberal.
Liberalii îl impută lui Antonescu că a rupt USL și că a hotărât ieșirea de la guvernare, motiv pentru care acum PNL se bate, din opoziție, cu toate partidele satelit ale lui Băsescu pentru un scor decent la europarlamentare și au pierdut, teoretic, orice șansă de a da președintele României după alegerile din toamnă. Liberalii au înțeles cât de mult a pierdut PNL după decizia nefastă a lui Antonescu de a rupe USL, dar acum se află în imposibilitatea de a mai remedia răul făcut, singura variantă fiind aceea în care Antonescu nu va mai fi la conducerea partidului. În contextul escaladării conflictului tacit dintre liberali și Antonescu, nu este exclus ca aceștia să nu depună niciun efort în campania pentru alegerile europarlamentare și astfel să favorizere un scor cât mai mic al PNL, eșec care l-ar condamna pe Crin să-și dea demisia. Într-un final, creșterea îngrijorătoare a numărului de liberali furioși pe Antonescu nu-i mai oferă acestuia posibilitatea să riposteze prin exluderi din partid și decredibilizare în spațiul public pentru că în acest ritm ar rămâne fără membri de partid.
După episodul huiduielilor la Hunedoara putem înțelege de ce Antonescu își plătește, mai nou, aplaudaci, cum a fost cazul la Cluj. Este clar că, pe zice trece, Antonescu pierde tot mai mult teren în fața nemulțumirii generale care persistă în rândul liberalilor și se vede în imposibilitatea de a-i coordona pe aceștia în plină campanie electorală. Liberalul pierde frâiele propriului partid, acesta fiind unul dintre motivele pentru care rezultatele alegerilor europene nu-l vor salva pe Crin de la demisia pe care acesta a promis-o în cazul în care PNL nu-și atinge targetul de 20%.
Prin stilul despotic de a conduce, Antonescu a subrezit partidul, preferând să-i elimine pe cei care nu-i impărtățeau viziunea și strategia în loc să regândească poziția sa față de problemele care implicau în mod egal întregul partid, nu numai pe el. Acum, cei care au mai rămas sunt din ce în ce mai greu de controlat, Antonescu ajungând să fie contestat chiar de membrii de partid ai PNL.