Cum uită Macovei de Băsescu de fiecare dată când „trebuie”

| 23 noi, 2014

Monica Macovei ar trebui considerată etalon pentru ipocrizie. Nu m-ar mira ca în curând să vorbim despre ipocrizia politicienilor comparându-i cu Macovei.

„Este la fel de ipocrit ca Macovei” sau „totuși nu este la fel de ipocrit ca Macovei” ar trebui să fie expresii care să intre în vocabularul fiecăruia dintre noi, atunci când vorbim despre politicieni. Atenție însă, nimeni până acum nu s-a dovedit a fi mai ipocrit decât Macovei; poate doar Traian Băsescu.

De ce spun asta? Pentru că începând cu acuzațiile din Parlamentul European, că la referendumul din 2012 au fost furate 2 milioane de voturi, și terminând cu acuzațiile la adresa lui Ponta (care la Revoluție avea 17 ani) că ar fi comunist, venite din partea unei persoane care a fost procuror în vremea comunismului, Macovei a demonstrat că pur și simplu nimic din ceea ce spune nu poate fi luat în serios.

Ultima năzbâtie a doamnei Macovei este legată de anchetarea Alinei Bica într-un dosar cu un prejudiciu cu multe zerouri, în euro. S-a trezit deodată Macovei să dea vina pe Victor Ponta, care, în calitate de prim-ministru, ar fi propus-o pe Alina Bica la șefia DIICOT, odată cu Tiberiu Nițu ca procuror general și Codruța Kovesi ca șefă a DNA. Ce a spus Macovei? Că Ponta, în calitate de premier, putea avea acces la informații de la serviciile secrete și ar fi putut să împiedice numirea Alinei Bica la șefia DIICOT. Păi nu este Macovei cea care, atunci când era ministru al Justiției, a desființat SIPA pentru că spiona procurori? Totodată, de ce Ponta și nu Băsescu? Pentru că până la urmă Ponta a propus-o pe Bica la insistețele lui Băsescu, mai mult, nu Ponta este cel care a numit-o în funcție pe Bica, ci Băsescu. Asta ca să nu mai spunem că numirea ei a fost validată de CSM.

Citeşte şi: Din culisele regimului Băsescu. Mentalitățile anti-democratice ale lui Macovei au ieşit la suprafaţă

Vă mai aduceți probabil aminte scandalul referitor la numirea noilor procurori, care s-a întins pe câteva luni, de la finalul lui 2012 și până în aprilie 2013, când Băsescu a refuzat propunerile Monei Pivniceru și a ajuns într-un final la un consens cu Ponta, care în aprilie 2013 era ministru interimar la Justiție. De ce nu zice Macovei nimic de Băsescu? Până la urmă, președintele ne-a arătat de nenumărate ori că este cel mai bine informat cetățean al țării. Cum le știa el pe toate, de la problemele referitoare la privatizarea CFR Marfă, la posibile fapte de corupție în ceea ce privește autostrada Comarnic-Brașov, și, ca să nu uităm, deja intrată în legendă, celebra replică „nu e bine domnule chestor!”. Păi și atunci, oare nu știa Băsescu de problemele Alinei Bica? Cum să nu știe, când o parte din banii pe care aceasta i-a sifonat au ajuns în conturile lui Dorin Cocoș, sponsor al lui Băsescu și soț la acea vreme al Elenei Udrea. Să fim serioși.

Macovei dă dovadă de o memorie selectivă. Nu o interesează că Băsescu a blocat timp de câteva luni numirile noilor procurori, pentru că nu erau persoanele „care trebuie”, nu contează că președintele a avut ultimul cuvânt în cazul acestor numiri și că dacă o mai tărăgăna mult, pachetele ar fi fost blocate, deoarece noile numiri au fost făcute în ultima zi în care expirau interimatele ș-așa prelungite ale lui Kovesi și Morar, toate acestea sunt detalii pentru Macovei. Adevăratul vinovat este Ponta. De ce? Pentru că în continuare el este dușmanul politic al lui Traian Băsescu, cel care trebuie înlăturat de la șefia Guvernului pentru ca gașca veselă de la Palatul Cotroceni să se întoarcă la butoane.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2014
John
.....son....please do something else....
23 noi, 2014
Petrus
Ce nu vrea sa recunoasca Monica !!!
SCRISOARE DESCHISĂ
adresată domnului Klaus Iohannis, Preşedintele ales al României

Domnule Preşedinte,

În seara zilei de 16 noiembrie 2014, la puţin timp după încheierea votului pentru alegerea Preşedintelui României, aţi postat, pe site-ul dumneavoastră de Facebook, următorul mesaj:
AM CÂŞTIGAT! NE-AM LUAT ŢARA ÎNAPOI!
Constat că nu folosiţi persoana a I-a singular, ci persoana I-a plural. Nu dumneavoastră singur v-aţi luat ţara înapoi, ci împreună cu alţii. Poate că într-un eventual răspuns la această scrisoare, veţi găsi de cuviinţă să precizaţi dacă aţi vrut să ne spuneţi că aţi luat ţara înapoi împreună cu şi în numele celor 6,3 milioane de români care au votat pentru dumneavoastră, sau împreună cu şi în numele şi al celor 5,3 milioane de români care au votat pentru adversarul dumneavoastră, sau, poate, şi împreună cu şi în numele şi al celor 6,7 milioane de români care nu s-au prezentat la vot. Poate că veţi preciza şi DE LA CINE aţi luat ÎNAPOI ţara. Exclud varianta că aţi luat ţara de la pesedişti ca să o daţi ÎNAPOI la pedelişti, sau la penelişti.
Până la primirea eventualului dumneavoastră răspuns, îmi permit să bănuiesc că, odată ales Preşedinte al României, vorbiţi în numele întregului popor român şi atunci când spuneţi NE-AM LUAT ŢARA ÎNAPOI, ne spuneţi, de fapt, că, dumneavoastră împreună cu tot poporul român aţi luat ţara înapoi.
Asta înseamnă că, până în seara zilei de 16 noiembrie 2014, şi dumneavoastră şi eu şi poporul român nu am mai avut ţară, am fost deposedaţi de lucrul acesta care se numeşte ŢARĂ.
Din nefericire, lucrurile stau chiar aşa. Poporul român, din care facem parte amândoi, a fost, realmente, deposedat de ŢARA lui, ROMÂNIA.
În ultimii 25 de ani, poporul român a fost deposedat de capitalul său naţional, de fabrici, de uzine, de bănci etc. A fost deposedat de p

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ