Daciana Sarbu: Am sustinut crearea unui grup europarlamentar de sprijin pentru pacientii cu boli neurologice

| 26 feb, 14:47

Daciana Sarbu, vicepresedinta a Comisiei de Mediu si Sanatate publica a Parlamentului European, a participat la prima intalnire de lucru a grupului europarlamentar de sprijin pentru pacientii cu boli neurologice, in cadrul caruia ocupa functia de co-presedinta.

Daciana Sarbu, eurodeputat PSD, a sprijinit infiintarea acestei structuri de lucru in cadrul PE, subliniind importanta unei actiuni coordonate la nivelul UE, care sa vina in ajutorul pacientilor cu afectiuni neurologice din Uniunea Europeana, inclusiv in Romania.

„Am sustinut crearea unui grup europarlamentar de sprijin pentru pacientii cu boli neurologice, impreuna cu organizatiile care ii reprezinta, Pain Alliance Europe si European Federation of Neurological Associations. Sunt co-presedinta a acestei structuri, alaturi de colegii eurodeputati Marian Harkin (Irlanda) si Jeroen Lenaers (Olanda), si astazi am avut prima intalnire. Ne propunem sa sprijinim nu doar campaniile de constientizare publica, dar si intarirea legislatiei, in favoarea milioanelor de europeni loviti de aceste maladii”, a explicat Daciana Sarbu pe contul personal de Facebook.

Citeşte şi: Ce a purtat Daciana Sârbu în Parlamentul European. Gestul său a surprins pe mulţi

Daciana Sarbu a tras un semnal de alarma in ceea ce priveste rezultatele ingrijoratoare ale statisticilor la nivel european cu privire la numarul pacientilor care sufera din cauza unei afectiuni neurologice. Vicepresedinta Comisiei de Mediu si Sanatate publica a Parlamentului European a explicat ca situatia este cu adevarat ingrijoratoare in conditiile in care „doua treimi dintre europenii afectati de probleme ale creierului nu primesc tratament”.

„Unul din 3 europeni sufera de o problema neurologica si unul din 5 - de o forma de durere cronica. Mai mult de jumatate dintre europenii care sufera de epilepsie se simt stigmatizati si 30% dintre ei nu-si dezvaluie niciodata boala, de teama sa nu-si piarda locul de munca. Accesul la tratament pentru cei care sufera de scleroza multipla variaza de la 13% in Polonia pana la 69% in Germania. Sunt realitati socante, care arata dificultatile cu care se confrunta cei cu afectiuni neurologice in Uniunea Europeana, inclusiv in Romania”, a explicat Daciana Sarbu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ