Deputatul Florin Popescu, PMP: Nu sunt un pericol public
Deputatul Florin Popescu, cercetat de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, a declarat luni că nu este un pericol public şi consideră că justiţia trebuie să îşi facă datoria.
"Consider în continuare că justiţia trebuie să îşi facă treaba, dar eu nu sunt un pericol public. Le voi cere parlamentarilor să îşi facă datoria cum consideră dânşii de cuviinţă", a declarat deputatul luni la Parlament, înaintea audierilor de la Comisia juridică.
Comisia juridică îl va audia luni pe deputatul Florin Popescu, membru al Partidului Mişcarea Populară, după ce ministrul Justiţiei a trimis săptămâna trecută conducerii Camerei Deputaţilor solicitarea DNA de arestare preventivă a acestuia.
Secretarul Camerei Niculae Mircovici declara săptămâna trecută că Biroul Permanent a sesizat Comisia juridică cu privire la solicitarea ministrului Justiţiei, iar comisia are la dispoziţie trei zile pentru a finaliza raportul.
"Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a luat act de scrisoarea ministrului Justiţiei cu privire la solicitarea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Florin Popescu şi a sesizat Comisia juridică. Aceasta are termen de trei zile lucrătoare pentru a da un raport. Programul comisiei urmează să fie stabilit de preşedintele ei, astfel încât luni la prânz să poată fi prezentat Biroului Permanent raportul respectiv, urmând ca de luni, în cinci zile lucrătoare, BP să convoace plenul în vederea votului pe raport. În mod normal, probabil că în perioada 5 - 7 mai, mai exact miercuri, pe 7, cu ocazia votului final, va avea loc şi votul pe raport", preciza Mircovici.
Potrivit DNA, în cursul anului 2012, Florin Popescu, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al PDL Dâmboviţa, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 - 60.000 pui grill (60 - 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în campania electorală pentru alegerile locale din iunie 2012, când a candidat pentru un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
DNA susţine că, pentru a împiedica descoperirea faptei de corupţie, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripţionate, dintr-un spaţiu de depozitare închiriat şi folosit de o societate comercială care nu îi aparţinea.