Despre creşterea accizei la carburanţi, fără populisme
Pentru Traian Băsescu şi PMP tema accizei la carburanţi este una pur electorală. Acestora nu le pasă de cetăţenii români, pentru că dacă le-ar fi păsat nu tăiau în 2010 salariile şi pensiile, nu creşteau TVA, pentru a proteja clientela politică.
Vă mai aduceţi aminte de laboratoarele de la Cotroceni? Să ştiţi că ele încă funcţionează, iar ultima găselniţă este cea a accizei pe carburanţi. PMP a preluat pe nerăsuflate tema şi a pus-o în practică. Astfel, sâmbătă, 15 martie 2014, PMP a organizat un miting împotriva acestei accize. Din păcate pentru aceştia tema nu a prins la populaţie, iar în loc de 10.000 de persoane, cât se aştepta doamna Udrea să adune, s-au strâns cu greu aproximativ 5.000. Pe lângă aceste jocuri politice şi populiste trebuie spus clar ce efecte va genera introducerea accizei pe carburanţi de la 1 aprilie 2014.
Cel mai puternic argument prezentat de preşedintelue României cu privire la introducerea accizei la carburanţi este că această măsură va duce la explozia preţurilor de consum. Argumentul este fals, iar realitatea va arăta că preţurile de consum nu vor creşte şi asta din mai multe considerente: în primul rând pe pieţele mondiale preţul petrolului este în scădere şi există încă deficit la cererea de produse, ceea ce înseamnă că magazinele şi producătorii nu se vor avânta să crească preţurile pentru că s-ar cumpăra şi mai puţin. Mai mult, în Uniunea Europeană există o tendinţă accentuată de scădere a preţurilor, care se va răsfrânge şi asupra ţării noastre. Nu în ultimul rând, preţul la energie va fi afectat nesemnificativ de creşterea accizei, ca urmare a faptului că oferta de energie este mai mare decât cererea.
Pentru Traian Băsescu şi PMP tema accizei la carburanţi este una pur electorală. Acestora nu le pasă de cetăţenii români pentru că dacă le-ar fi păsat nu tăiau în 2010 salariile şi pensiile, nu creşteau TVA, pentru a proteja clientela politică. Realitatea va arăta că acciza respectivă, pe lângă faptul că nu va creşte preţurile de consum, va însemna un imbold serios pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, a sănătăţii, a educaţiei, precum şi a altor domenii.
Ştirile orei
apare in plus doar impozitul pe usturoi..
dar ce ,noi bagam usturoi in rezervoare?